Начало Култура Завърши изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”

Завърши изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”

СПОДЕЛИ

Със заключително събитие в навечерието на Празника на народните  будителите, завърши изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи” на Сдружение „На орището“, финансиран по проекта „Младежки дейности” на Община Панагюрище. През изминалите два месеца младежи от село Попинци се включиха в организираните от екипа към Сдружение „На орището“ дейности, свързани с познания за предпазване от наркозависимостите и алтернативи за запълване на свободното им време.

Като обучители в петте семинара по този проект се включиха полковник Пламен Петров, Димитър Оряшков, Гинка Вихрогонова и Мирослав Пенев, д-р Николай Радулов, управителят на сдружение „На орището“ и хореограф на ПФТС „Тангра“ Мария Шангова.  Поздрав за тях и за всички присъстващи на събитието беше стихотворението „Апостола на Свободата“.

Гост на събитието беше д-р Николай Радулов, в качеството си, както на лектор в един от семинарите, така и на експертно и независимо жури, оценяващо изпратените от участниците в обявения фотоконкурс снимки. Отличените в двете категории: „Пейзаж” и „Традиции” участници получиха награди, а с техните снимки седмица по-рано беше подредена изложба, която ще продължи да краси и освежава танцовата зала на сдружението.

С правилните отговори на въпросите от всички проведени семинари, в подготвената от организаторите викторина, младежите доказаха, че изпълнението на проекта е имало смисъл, че всяка една дейност по проекта е оказала своето въздействие, и че е посято зрънцето на знанието за здравословен начин на живот чрез правилно хранене и спорт, правят положителна равносметка от сдружението, успешно реализирало проекта.
Танцуващите младежи от село Попинци привлякоха своите приятели и връстници в една от най-българските дейности, свързана с фолклора и така те преоткриха българския танц не само като начин на забавление, а и като начин на себеизразяване.
Специални отличия получиха и най-проявилите се и активно участващи по време на проекта младежи – Иво Стоянов и Васил Чардаков. Поощрителна награда имаше и за най- младата участничка, постоянствала в интереса и присъствието си в проекта – Евгения Чардакова.
На финала организаторите отправиха поздрави за предстоящия празник и в емоционално обръщение приканиха младите хора в Попинци, да бъдат генератори на нови идеи, които да реализират в бъдеще, съвместно със Сдружение „На орището”.

Екипът от сдружението благодари на Община Панагюрище за подкрепата и си пожелава повече реализирани дейности в полза на хората.