Начало Политика Завишаване на парите за спорт и нови спортни съоръжение през втория мандат...

Завишаване на парите за спорт и нови спортни съоръжение през втория мандат на ПП ГЕРБ

СПОДЕЛИ

DSCF4080Развитието на спорта в община Панагюрище е основен приоритет в програмата за управление на ПП ГЕРБ през мандат 2015-2019. Това заявиха категорично кандидатите за общински съветници на партията по време на срещата със спортната общественост, състояла се тази вечер в зала „Орчо Войвода“. Представителите на почти всички спортни клубове чуха добрата новина, че през следващите години средствата за общинската субсидия ще бъдат завишени значително. Това бе съобщена от водача на листата и зам.-кмет по хуманитарната дейност Галина Матанова. Вторият акцент бе свързан с видимото подобряване на материалната база. Стана ясно, че през следващите четири години в кварталите на Панагюрище и населените места ще бъдат изградени нови спортни площадки. В капиталовата програма ще бъдат предвидени средства за реновиране и доизграждане на базата на стадион „Орчо Войвода“. Матанова припомни, че екипът на Никола Белишки е завишил с 30% субсидията за клубовете още в първите месеци на мандата си и тази тенденция ще продължи след анализ на наличните финансови средства. Това е най-големият бюджетен ръст в сравнение с която и да е друга сфера, подчерта Матанова.

DSCF4090Председателят на Асоциацията на спортните клубове Иван Нетов в емоционално изказване подчерта, че помощта на общинското ръководство през този мандат е била изключително сериозна и се надява тя да продължи и занапред. Той отбеляза, че през изминалите четири години чрез партньорството на общината с „Асарел-Медет“ АД бе изградена уникална спортна зала. Сигурен съм, че този диалог ще продължи е през следващите години, отбеляза Нетов.

Погледнете снимките на стадион „Орчо Войвода“ отпреди четири години и ще видите колко по-добро е състоянието днес, заяви президентът на ФК „Оборише“ Илия Анчев. Той подчерта, че за влизането на отбора в „Б“ група огромна заслуга има и общинското ръководство с финансовата подкрепа за клуба и поддържането на материалната база. Анчев  заяви, че е уверен в победата на Белишки още на първи тур. Иначе ще ни се наложи да отложим с един ден домакинството ни на „Литекс“, а ние нямаме такова намерение, сподели  шеговито ръководителят на клуба.DSCF4109

Панагюрище вече е най-спортният град в България, каза пред присъстващите и треньорът на хандбалния клуб „Панагюрище“ Георги Атанасов и подчерта доброто партньорство с общинското ръководство.

Трябва да се намери начин за ползването на новата зала от всички спортни клубове и най-вече от децата. Залата трябва да е пълна всеки ден, подчерта и треньорът по тенис на маса Борис Влахов.

DSCF4108По време на срещата бе споделено, че успешният модел на развитие на спорта в Панагюрище е бил признат дори от основния опонент БСП, като в дебат за столичния кметски пост представител на „червените“ е посочил като пример за това именно нашата община. В откровения диалог стана ясно, че през следващата седмица клубовете ще получат и останалата част от субсидията си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Помни-Панагюрище-Банер