Начало Бизнес „Завод за оптика“ АД изпраща една успешна 2022 г.

„Завод за оптика“ АД изпраща една успешна 2022 г.

СПОДЕЛИ

В навечерието на празниците ни се иска да споделим, че с радост оставяме зад гърба си трудните икономически и пандемични месеци. Най-важното е, че  „Завод за оптика“ АД  изпраща една успешна 2022г.

Като кратка равносметка можем да отчетем няколко основни направления, които винаги са приоритет на ръководството на предприятието:

– Затвърждаване на настоящите традиционни позиции, проучване и навлизане на нови пазари;

– Ефективна организация на работа;

– Инвестиции в съвременни условия на труд и в персонал;
– Инвестиции в модернизация на производствени процеси и инфраструктура.

Има изготвен сериозен инвестиционен план в размер на около 3 млн. евро за следващата година.

„Завод за оптика“ АД търгува основно със страните от ЕС, но има растящ интерес към нас и от страни извън Европа. Основен индикатор за успехите ни в управленски, произовдствени и търговски дейности са продажбите , които са нараснали с 35% за 2022г. спрямо предходната година.

Ние сме познаваем от клиентите производител като сигурен доставчик на оптични продукти. Това е потвърдено на търговски срещи, участия в международни специализирани изложения, също по време на посещения на стратегически партньори на дружеството в производствената ни база.

Човешкият фактор е основния двигател във всички процеси и дейности. Той определя стратегията на фирмата за нейното развитие. В конкуретна среда „Завод за оптика“ АД създава условия, колегите ни да се чувстват сигурни за своето бъдеще, да затвърждават и обогатяват знания и умения чрез обучения и работа в реална среда.

Производителността, качество на продукцията и сроковоете на доставка са показатели, които ръководството на „Завод за оптика“ се стреми да владее и прецизно да управлява с важното участие на работещите във фирмата. В допълнение – оптимизация на производственото и измервателно оборудване, закупуване на модерно такова, подобряване на технологиите, които съкращават материален, енергиен и времеви ресурс.

Условията на труд и технологичната модернизация са във фокуса на ръководството. И през тази година подобрихме избрани производствени и административни помещения, доставихме и инсталирахме обновено оборудване. Този процес ще продължи и през следващата година.

 

Ръководството на „Завод за оптика“ АД пожелава здраве, успехи, лично благополучие на всички колеги и жители на Община Панагюрище! Нека Коледа да е светла, а Новата Година носи енергия и дух за добро!

Инж.Ивайло Недялков
Изпълнителен директор
„Завод за оптика“АД