Начало Общество Зеленко Зеленков посети Панагюрище по покана на „Асарел-Медет“ АД

Зеленко Зеленков посети Панагюрище по покана на „Асарел-Медет“ АД

СПОДЕЛИ

Днес Панагюрище стана малко по-зелено в компанията на Зеленко Зеленков, талисман на кампанията „Да изчистим България заедно“ . Той бе тук по покана на „Асарел-Медет“ АД, като компанията и привлечени от нея доброволци ще се включат в Световния ден на чистенето. Голямият ден е 15 септември, а целта – районите около река Луда Яна и нейните притоци.
Десетки деца поискаха да се снимат със зелената кукла, а те и техните родители проявиха интерес към кампанията. Освен центъра и парка на града, Зеленко посети и спортна зала „Арена Асарел“, където в момента се провежда турнир по мини футбол за деца до 10 г., който носи името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Младите футболни надежди бяха повече от ентусиазирани да се снимат с талисмана и заедно с него отправиха своето послание към всички: „Да изчистим България заедно!“
Вече осма поредна година инициативата ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.