Начало Спорт Жените на ХК „Панагюрище“ с титла от Приморско, девойките – втори

Жените на ХК „Панагюрище“ с титла от Приморско, девойките – втори

СПОДЕЛИ

10514239_747600678614935_1107119571793074740_oОт 27 до 31 август в  Приморско се проведе Държавното първенство по плажен хандбал за девойки,жени,юноши и мъже.

Тази година в надпреварата участваха рекорден брой отбори от цялата страна-36,между които сформирани много силни формации/по регламент,един отбор може да включи състезатели от други отбори/
ХК Панагюрище за поредна година участва с девойки и жени, само панагюрки. Първи за медалите играха девойките. Тази година нашите момичета достигнаха до финала, но там отстъпиха на подсиления с чужди състезателки отбор на Хасково и спечелиха сребърните медали.
Йорданка Тодорова е голмайстор на турнира,а Тотка Дойкинова-най-добър вратар.

След девойките в надпреварата се впуснаха женските отбори. Панагюрският отбор,играещ в Б група ,трябваше да мери сили със силни отбори от А група. Панагюрските хандбалистки, които имат опит в плажния хандбал не се смутиха от силните отбори и достигайки до полуфинал срещнаха подсиления с чужди състезателки миналогодишен шампион-Хасково го отстраниха.На финала ни предстоеше битка с Шумен, отбор от А група,изграден от опитни състезателки, в който играещ треньор е бивша национална състезателка,класирала се на четвърто място на световно първенство по плажен хандбал. Тук в най-важният двубой панагюрки показаха несломим дух ,изключително добра игра и победиха майсторките,завоювайки златните медали.
Стефка Цветанкова е избрана за най-атрактивен състезател
шампионската титла по плажен хандбал за ХК Панагюрище е първата в историята на клуба.
С тази титла отбора на жените придобива право за участие в Европейското първенство в Испания в началото на месец ноември.