Начало Общество Женският отбор на ТК Панагюрище оглави временното класиране в А РГ

Женският отбор на ТК Панагюрище оглави временното класиране в А РГ

СПОДЕЛИ

ОТБОРЪТ ЗАПИСА 13 ПОБЕДИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО

 

През изминалият уикенд в Пловдив се състоя третият турнир от първенството на АРГ жени. Състезателките на ТК „Панагюрище“ продължиха отличната серия от победи.

Независимо от отсъствието на две от основните състезателки Нелина Петришка и Йоана Ботева, Десислава Ботева и Каролина Лилова играха безупречно заедно с две млади надежди.

   Първата победа дойде  над миналогодишния шампион Масов тенис – Пловдив  с 3:0, след което последваха победи над  „Маш-строй“ Пловдив с 3:1, ЦСКА –София с 3:1 и „Металик“ Перник също с 3:1

До края на първенството остават  мачове срещу отбора на НСА –София , Дигеста- София и Пи-Понк – София.

  Ръководството на клуба се надява отборът да запази първото място до края на първенството и да се окичи със златни медали.

 Изминалия уикенд се оказа един от най- натоварените периоди от спортно- състезателния календар. Освен първенството на АРГ жени – в Пещера се проведе последният турни на ВРГ 2 за мъже.

ТК Панагюрище се представи с изключително млад състав: Матея Генов, Димитър Димитров, Красимир Сребреков и Ангел Петров. Основната тежест падна на Матев Генов, получил много похвали за играта, заедно с Димитър Димитров. В крайното класиране първенец е отборът на  Пещера,  следвани от Масов тенис – Пловдив, Пирин –  Гоце Делчев и  Златица. Пето и шесто място делят ТК Панагюрище и ПИ-ПОНК  -СофиЯ, Маш-строй Пловдив и Пирин Гоце Делчев.

В същото време в столицата се проведе третият турнир на ВРГ 1 мъже. Съставът на нашият отбор бе: Георги Тодореев, Йордан Генов и Станислав Метанов. За следващия кръг е картотекиран и младият състезател Петър Вакарелов. Като цяло нашият отбор е най-младият и перспективен в групата. Независимо от допуснатите 3 загуби и една победа, отборът остава в битката за 5-то място.