Начало Общество Жители на Стрелча спасиха своята съгражданка Панка Николова с 400 банко кръв

Жители на Стрелча спасиха своята съгражданка Панка Николова с 400 банко кръв

26
0
СПОДЕЛИ
кръводаряване

kryvodarqvane

Жители на Стрелча спасиха своята съгражданка Панка Николова, страдаща от рядкото заболяване синдром на Мошковиц, съобщават от dariknews.bg. За стабилизирането й през лятото бе организирана мащабна кампания с цел да се съберат 400 банки кръв. Жената се възстановява вкъщи, а близките й написаха трогателно благодарствено писмо до Община Стрелча за подкрепата.

„Благодарим на хората от целия ни град, на цяла България, на всички онези, които се отзоваха да дарят от своята кръв за живота на нашата майка. Вие всички проявихте благородство, като доказахте, че дарителството е достойна кауза за всеки истински човек“, се казва в писмото, подписано от Кунка, Нина, Цветелина и татко Димитър. Те изказват признателност и на лекарите, дали всичко от себе си за спасяването на 52-годишната Панка.

След призива им през юли се отзоваха 50 кръводарители, други десетки хора помогнаха с пари, местните театрали играха благотворително „Вражалец“, за да съберат дарения. Общината отпусна еднократна помощ от 420 лева и транспорт за донорите до столичната НСБАЛ по хематологични болести. Даряване бе организирано в кръвните центрове в София, Пловдив и Плевен.