Начало Местна власт Живеещите на ул. „Полк. Тимирязев“ в Стрелча още чакат реакция от общината

Живеещите на ул. „Полк. Тимирязев“ в Стрелча още чакат реакция от общината

СПОДЕЛИ

Живеещите на улица „Полк.Тимирязев“ в Стрелча, които преди седмици заявиха с писмо до общинската управа намерението си сами да ремонтират улицата си, все още чакат реакция.

Според Васил Кацаров, изпълняващият длъжността кмет на стрелча Стойно Чачов използвал странни методи за комуникация:

„Г-н Стойно Чачов, вместо да дойде на място и да се запознае с проблемите, той си позволява да се обажда по телефона и да влиза в обяснителен режим. Представя се като кмет на Община Стрелча и как бил спечелил много проекти и вследствие на такива запитвания те щели да пропаднат. Било политически трик, че сега живущите на тази улица се обръщаме с конкретните проблеми, че изразяваме гражданска позиция. Г-н Чачов Вие дойдохте ли на място да се запознаете с проблемите на хората? По удобно е да звъните по телефоните и да се оплаквате и да говорите как ние сме объркали всичко и как уж спечеления проект, щял да пропадне. Г-н Чачов това не е махленски проблем, това е проблем на всички тези хора, които са съвестни и разумни хора, хора които работят и си плащат съответната услуга. Това че, Вие продължавате да мислите, че това е политическа игра, това си е Ваш проблем. Моля Ви не използвайте методи на залъгване от преди двайсет години, да обяснявате на хората как аз щял съм да ставам зам. Кмет и др. глупости. Все още всички живущи на тази улица, очакваме отговор и реални действия, относно проблема.“ – написа Кацаров в страницата Гласът на Стрелча във фейсбук.

„Тук твърдо заставам зад позицията на гражданите, особено зад тези които целогодишно живеят на въпросната улица. В 21 век (пиша го с арабски числа защото не зная как да го напиша с римски и факта че е така би ви подействал надявам се добре, затова и изрично го подчертавам) трябва улицата да е с водопровод и канализация, + колектор за дъждовна вода, тротоари , осветление и т.н. Възможностите на кмета (днес на заместника) не са стигнали до въпросната улица и няма как това да се промени в близкото бъдеще. Приемам факта, че несъзнателно забравиха да отбележат, че досега не са пращали подобни писма с искания и към предишни кметове. Мигар Евстатиев не е бил кмет и не е бил длъжен да направи нещо за тези хора. Ами Ильов и тои ли е без отговорност към улицата?Ами да се върнем и по назад във времето когато се асфалтираха места където няма никого и никои и до днес не минава, но не се обърна внимание на оживени и добре заселени улици с хора които постоянно живеят тук. Определено съм за облагородяването не само на въпросната улица, но и на целия район (махала, не знам как се казва). Всички хора там заслужават да живеят на по добро и приятно място. Според мен въпроса не е защо кмета не е направил нищо…. Защо кметовете досега не са го направили. Ако този кмет е абсолютния некадърник, какви са били предшествениците му в 5 мандата преди това? Интересно! Затова Ви предлагам в деня на изборите да сте разумни и маааалко по-сплотени.“ – пише Марин Солаков.

Очаквайте коментар от Стойно Чачов.