Начало Култура Журналистът и поет Румен Спасов ще е юлският гост на Литературен салон...

Журналистът и поет Румен Спасов ще е юлският гост на Литературен салон „Виделина“

СПОДЕЛИ

На 07.07. от 18 часа в Литературния салон „Виделина“ към читалището с авторски рецитал гостува нашият съгражданин Румен Спасов – журналист, поет и бард. Той ще представи свои песни, включени в албума „2020 без маска“. Събитието е от 18,00 часа в Музикалната зала на читалището.

Румен Бориславов Спасов е роден в Панагюрище на 23 юни 1960 г. Тук преминава ранното му детство.  Завършил е българска филология и културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като учител, като специалист в отдел „Връзки с обществеността“ на Университета, като журналист във вестник „Аз Буки“, а от 2010 г. – в  Университетското радио „Алма Матер“ в рубриката „Книги завинаги“ и предаването „Без маски“, посветено на театъра. От 2021 година води авторското предаване „Аудиториум“, където с различни теми гостуват университетски преподаватели. Един от основателите на Университетския състав за старинна музика „Свети Климент Охридски“ http://hor.art.bg,

Пише стихове, есета, театрална критика, есеистични и публицистшчни статии, събрани в няколко книги. По свои поетични творби и стихотворения на други поети композира песни и ги изпълнява на китара, което го нарежда между българските бардове. Румен Спасов участва в редица фестивали и срещи на поетите с китара, което му носи признание и успех. Песните му са събрани в албумите „Глас отстрани“, „Рождественски песни“ и „2020 без маска“, чието второ издание Румен ще представи лично в Литературния салон“Виделина“ при читалището в четвъртък, 7 юли, от 18,00 часа. От името на организаторите отправяме покана към нашите читатели да присъстват на това поетично-музикално събитие.

Мария Бегова