Начало Общество Златни медали от Мирково за ШК „Оборище“

Златни медали от Мирково за ШК „Оборище“

321
0
СПОДЕЛИ

Два златни медала и награда за най-добре представил се състезател с ELO<1800 записаха в актива си отбора на ШК „Оборище“ от I-вия международен шахматен турнир „Евро Мирково“. Състезанието се проведе на 12 май 2019 година в новия спортен комплекс на селото и се организира от ШК „Ан Пасан“. Панагюрският отбор се състоеше от 7 участника – Виктория Калпакова, Гинка Юрукова, Николай Шишков, Георги Чалъков, Габриел Калпаков, Христо Костурков и Любомир Стефанов.
В категория до 10 години Виктория Калпакова и Георги Чалъков спечелиха златните медали. Председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков спечели награда за най-добре класирал се играч с ELO<1800. Всички участници от ШК „Оборище“ мериха сили със силни противници и се представиха достойно.
В надпреварата се включиха над 30 участника от България, Сърбия и Северна Македония. Организаторите от ШК „Ан Пасан“ дадоха заявка да организират урнири всеки месец, а следващата определена дата е 29 юни 2019 г. Между паузите всички участващи се забавляваха ползвайки различните спортни игрища. Така шаха се комбинираше с различните видове спортове и удоволствието беше двойно.