Начало Препоръчани Злато и бронз за таекуондистите ни на силния Охрид Оупън

Злато и бронз за таекуондистите ни на силния Охрид Оупън

СПОДЕЛИ

На 25.06.2022 в град Охрид, Северна Македония, се проведе традиционният отворен турнир по Таекуон-до ITF – Охрид Оупън. Участваха състезатели от Северна Македония, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Гърция и България.

Спортен клуб ОДИН- Панагюрище участва с двама свои представители – Илчо Машев и Петър Костурков, които се състезаваха в дисциплините спаринг и форма.

Илчо стана безапелационен шампион при мъжете във формата до 2ри дан и спечели бронзовия медал в спаринга до 78 килограма, въпреки че се възстановява от травма.
Уроци по храброст демонстрира Петър Костурков в категория над 60 килограма при 12-13 годишните. Особено атрактивна беше финалната му среща с много по-едрия противник от домакините, който Пепо надигра със сърцата игра. В дисциплината форма до син колан Петър донесе в Панагюрище бронзовия медал.

Участието на двамата ни състезатели в големия таекуон-до форум беше изключително важно за проверка за възстановяването на Илчо Машев и за класирането на Петър Костурков като титуляр в националния ни отбор.