Начало Култура Злато се срещна със злато в Панагюрище

Злато се срещна със злато в Панагюрище

СПОДЕЛИ
злато

Часове преди уникалния спектакъл “Светът на златните момичета” , грациите се потопиха в магията на Панагюрското злато

Часове преди уникалния спектакъл “Светът на златните момичета вчера, организаторите на събитието “Асарел-Медет” срещнаха двете златни съкровища – панагюрското и “златните момичета”.
Преживяването беше много вълнуващо за грациите, които останаха без дъх при вида и блясъка на деветте златни съда. Момичетата поглъщаха всяка дума на директора на музея доц.д-р Атанас Шопов, който им разказа историята на съкровището.

Те задаваха въпроси и искаха да знаят всяка подробност за изработването му. След това се насладиха на всеки предмет.

Голямата изненада беше, когато им разрешиха да докоснат с ръцете си историческата златна ценност. Със затаен дъх и огромно внимание взимаха всеки съд, любуваха му се и си правиха снимки за спомен.

Доц. Шопов пожела златото да им донесе злато и много успех в Токио 2020 г.


Всички фотографи снимаха и направиха забележителни кадри на развълнуваните момичета и треньори. Прекрасна среща с момичетата имаше и г-жа Веселина Цоцоркова, която изказа своята огромна обич и възхищение от победите на любимките на България. Те пък и благодариха за посрещането и всички приятни и вълнуващи моменти в Панагюрище.


Г-жа Илиана Раева също беше подготвила специална изненада за музея. Със силни думи, тя подари на музея златната книга на световните шампионки на българската художествена гимнастика “Златната диря”. Доц. Шопов искрено се развълнува и благодари и каза, че книгата ще стои заедно със златното съкровище.

 

Информация и снимки