Начало Общество Злато за четирима състезатели от панагюрския клуб „ОПТИКС“ в турнира по кик...

Злато за четирима състезатели от панагюрския клуб „ОПТИКС“ в турнира по кик бокс Young fighters

СПОДЕЛИ
Young fighters

Състезателите на панагюрския клуб „ОПТИКС“ Стайко Танковски, Цвятко Цветков, Гаврил Христосков и Стоян Солаков станаха шампиони в турнира по кик бокс Young fighters

На 22 септември в град Пазарджик се проведе Гала вечер по кик бокс – Young fighters в две от най-атрактивните и силови дисциплини – K1 и Лоу кик. Специална покана за турнира получи и панагюрския клуб по кик бокс „ОПТИКС“, който се отзова със седем участника в конкуренция с 15 клуба от цялата страна.

Безапелационен шампион при мъжете в категория до 63кг. стана Стайко Танковски, който умело комбинираше работа с крак и ръце от правилна дистанция и повали в нокаут противника си на финала след ритник с въртене.

При юношите до 60 кг. Гаврил Христосков показа много сърцата игра с добър тайминг и успя да извоюва златната си купа на финала срещу много силен опонент от Перник. Цвятко Цветков се класира първиСтоян Солаков също донесе злато за СК „ОПТИКС“ при децата, след като отказа противника си с точни комбинации от ритници и удари с ръце в тялото на опонента си.

При момичетата Силвана Байкова достойно защити името на клуба срещу по-едра и тежка противничка и донесе сребърна купа в категорията си.

Треньорът Здравко Еров е много доволен и от представянето на Добри Байков, който получи дисквалификация, но взриви ринга с уроци по атрактивност с точни ритници, Николай Такучев  и Мартин Цветков.

Галата в Пазарджик беше изключително важна за обиграване и демонстрация на упорития труд на състезателите на СК „ОПТИКС“, на които предстои държавно първенство в град Бургас на 05.10.2019.