Начало Общество Зорка Кисьова от ОУ „Двайсти април” с награда „Стоян Михайловски”  за принос...

Зорка Кисьова от ОУ „Двайсти април” с награда „Стоян Михайловски”  за принос към образованието

СПОДЕЛИ

На 16 май 2015 г. в зала „Европа” на хотел „Рамада”, гр. София, за четвърта поредна година Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” връчи наградата „Стоян Михайловски” на най-заслужилите български учители.

Наградата се връчва по случай 24 май и от номинираните учители, директори, началници на регионални инспекторати бяха излъчени носители на наградата в пет направления – начален учител, учител в основното образование, учител в средното образование, преподавател във ВУЗ и специална награда за комплексна педагогическа дейност.

Носител на специалната награда за цялостен принос към образователното дело е началният учител от ОУ „Двайсти април” Зорка Кисьова.

Специални гости на церемонията по връчването на наградата бяха Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието  и науката, Красимир Вълчев – главен секретар на Министерство на образованието и науката, Димитър Манолов – президент на КТ „Подкрепа” и Юлиян Петров – председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.

С връчването на приза «Стоян Михайловски», Синдикат «Образование» се стреми да популяризира високите постижения и безмерния и достоен труд, талант, професионализъм, граждански морал и принос в синдикалното движение на българския учител. Носителят се удостоява с плакет, грамота и парична награда. Един он наградените тази година в категория средно образование е и известният учител по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев.

Ден преди получаването на наградата си, Зорка Кисьова и нейният ученик Даниел Райнов получиха поредното признание – второ място в раздел Декоративно- приложно изкуство от седми международен конкурс “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България” – конкурс, организиран от Министерство на образованието и науката и Регионален инспекторат по образование – Шумен.