Начало Общество Зрелостниците на Професионалната гимназия получиха дипломите си за средно образование

Зрелостниците на Професионалната гимназия получиха дипломите си за средно образование

112
0
СПОДЕЛИ

DSCI5843

„През 2014 година петият випуск на Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм вече ни напуска. Това е последният ден, в който основната връзка между нас – учителите и училището, и вас – учениците, се къса. Оттук нататък – всичко е във вашите ръце. Вече няма да има кой да ви навиква, когато закъснявате за училище, когато имате отсъствия, когато сте изкарали двойки… Това е последният ден на този етап от вашето образование, денят за равносметка“.

С тези думи, казани с вълнение и лека тъга, директорката на Професионалната гимназия Лушка Апостолова откри церемонията по връчването на дипломите за завършено средно образование на випуск 2014.

Тя представи броя на завършващите ученици, общия успех на випуска, имената на отличниците.

Дипломите на завършилите зрелостници връчи зам.-кметът Георги Павлов, който беше един от официалните гости на тържеството. Сред тях бяха още доц. Атанас Шопов – директор на Исторически музей, Христина Станчева – представител на „Асарел-Медет“ АД и др.

Общо 85 ученици от дневна форма на обучение завършват Професионалната гимназия през настоящата година. През четиригодишния курс на обучение те са трупали знания в пет специалности и са преминавали през успехи и падения заедно със своите класни ръководители: за специалността „Банково дело“ – кл. ръководител Делка Мангова, „Компютърна техника и технологии“ – кл. ръководител инж. Нона Данкова, „Микропроцесорна техника“ – инж. Велка Патърчанова и „Конструиране и моделиране на облекло и текстил“ – кл. ръководител Анка Тодорова.

Дипломи за завършено средно образование бяха връчени на 63 зрелостници, свидетелства за професионална квалификация получават 72-ма, а удостоверения за завършен гимназиален етап получиха  23 ученици.

36 са учениците завършили вечерна форма на обучение с класни ръководители инж. Боян Панчовски и Райна Паланкалиева.

Общият среден успех на випуска е Добър 4.44.  Имената на отличниците са: Димитър Кокотанеков, Панчо Караджов, Лилия Ангарова, Стефан Бобеков, Анета Дичева и Лазарина Калагларска.

Грамота и парична сума от Ротари клуб – Панагюрище получи най-силният ученик на випуска – Димитър Кокотанеков, който завършва с успех Отличен 5.81. Наградата му бе връчена от паст президента на Ротари доц. Атанас Шопов, който пожела успех на всички зрелостници и подчерта, че техните постижения занапред ще бъдат сигурен атестат за досегашните им учители, които са положили усилия и желание да им дадат успешен старт в живота.

Директорката Лушка Апостолова прочете и два поздравителни адреса към зрелостниците от името на „Асарел-Медет” АД и от „Ритон-П” АД.

Тържествената церемония завърши с обща снимка на випуска, направена на централния вход на Професионалната гимназия, където зрелостниците си взеха довиждане с любимите учители и любимото училище.

Повече снимки може да видите на фейсбук страницата ни.

DSCI5845

DSCI5846