Начало Бизнес Зрелостниците от ПГИТМТ получиха дипломите си на специална церемония

Зрелостниците от ПГИТМТ получиха дипломите си на специална церемония

СПОДЕЛИ
Зрелостниците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в град Панагюрище получиха дипломите си на специална церемония.
Директор Човешки ресурси в „Асарел-Медет“ Бисерка Янева поздрави абитуриентите и им пожела да са здрави, щастливи, целеустремени, смело да мечтаят и да сбъдват мечтите си, а бъдещето да им донесе много успехи. Тя връчи и финансова награда на Мария Илкова, която е отличничка в специалност „Минна електромеханика“, както и предложение да стане част от екипа на дружеството.
Щастлива съм, че днес сред нас е ректорът на Минно-геоложкия университет, за да види лично успешното партньорство на местния бизнес с Професионалната гимназия, тъй като сега се дипломира четвъртият випуск с дуално обучение. От досегашните три випуска 24 от завършилите младежи вече са част от нашия екип, а немалко от тях продължиха образованието си задочно в Минно-геоложкия университет. Към тях, вярваме, че ще се присъедини и Мария Илкова – отличничката в специалността „Минна електромеханика“, която днес заслужава нашите аплодисменти. Освен отличен успех в училище, тя заслужи отличните оценки и на своите наставници по време на обучението си в обогатителната фабрика. За мен е удоволствие да я поздравя за завършването, да й връча финансова награда от компанията и най-важното – да я поканя да се присъедини към екипа на „Асарел-Медет““, заяви Бисерка Янева.

Мария Илкова е едно от най-младите попълнения в екипа на „Асарел-Медет“ по програма „Дуално обучение“. Специалният гост на събитието проф. д-р Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, също поздрави отличничката, която беше развълнувана да се запознае лично с ректора.
Нейното желание е да продължи следването си в МГУ задочна форма на обучение и да съвместява с него и работата си в „Асарел Медет“.