Начало Общество Зрелостниците от СОУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си на тържествена церемония в...

Зрелостниците от СОУ „Нешо Бончев“ получиха дипломите си на тържествена церемония в театъра

СПОДЕЛИ

abiturienti4На тържествена церемония в Театъра вчера СОУ „Нешо Бончев“ изпрати своите зрелостници. Връчването на дипломите бе предшествано от постановката „Орфей и Евридика – деца на слънцето“, с участието на ученици от гимназията. На сцената на театъра оживя легендата за тракийския певец и музикант и неговата любима. Постановката е по сценарий на преподавателя в СОУ „Н.Бончев“ Милка Пискова, музикалното оформление – на Юлия Богоева, хореографията бе дело на Мария Бензарова, декорите на Нистор – Хаинов, а озвучаването на Марин Карамаринов.

abiturienti2

Веднага след това започна и същинската церемония. Директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова развълнувана  се обърна към зрелостниците. Вижте какво им каза тя:

След това, облечени в традиционните тоги и с шапки на главите, абитуриентите се качиха на сцената, където всеки от тях получи диплом за завършено средно образование и пръстен – подарък от ръководството на училището. Президентът на Ротари клуб Панагюрище Атанас Раленеков връчи традиционната грамота и парична награда от името на организацията на ученикът с най-висок успех.

abiturienti5

След края на церемонията към тавана полетяха десетки абитуриентски шапки, а апарати и видеокамери запечатиха паметния момент.

abiturienti6