Начало Избори 2016 България има нов президент! Радев печели убедително срещу Цачева

България има нов президент! Радев печели убедително срещу Цачева

СПОДЕЛИ

2111146677

България има нов президент! Генерал Румен Радев спечели категорично балотажа с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ще заеме най-висшия държавен пост в страната, съобщи Трафик нюз.

Според различните екзитполове Радев побеждава Цачева с около 20 % по-голяма подкрепа.

Избирателната активност в страната бе около 45 %, и е чувствително по-ниска от първия тур.  Официалните резултати се очакват най-рано сутринта.  До час се очаква да започне пресконференцията на новия президент на страната, а след това и от ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов обаче може да отложи своето изявление до сутринта. На нея трябва да стане ясно и дали премиерът ще хвърли оставка, както бе обещал преди вота и повтаряше през цялата седмица.

 

4 КОМЕНТАРА

  1. Честито на панагюрци! Не случайно изтърпяха двама политици ,един президент 4 пъти и един председател на парламента тази година на честванията по повод годишнини от Априлското въстание, да не споменат нито веднъж Русия! Цецка Цачева стигна до там да определи Турското робство, като закостеняло потисничество! Пред наследниците на загубилите имотите и животите си панагюрци, да си позволиш такава платена арогантност няма
    как да не пострадаш! Кметът Белишки не случайно преди нея заяви, че такова говорене ще ги прати на бунището на историята! Днес победи българският народ, не БСП!




    0



    0