Начало Бизнес Мениджъри от Orica изказаха възхищение от високото ниво на модернизация в „Асарел-Медет“

Мениджъри от Orica изказаха възхищение от високото ниво на модернизация в „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ
Четирима висши технически мениджъри от Orica посетиха „Асарел-Медет“АД днес.
Джули Макмилан, Патрик Уелс, Конрад Норгби и Курт Ван Шоор работят в подразделения на компанията в Австралия и Африка. Заедно с тях по време на посещението беше и изпълнителният директор на „Орика Мед България“ инж. Нейко Узунов.
Гостите бяха посрещнати от директор „Производствени дейности“ в „Асарел“ инж. Иван Чолаков и инж. Юлияна Григорова – инженер „Производствено планиране и развитие“. Мениджърите от Orica разгледаха двете фирмени експозиции, като се запознаха с историята на дружеството и етапите на модернизация на производствените мощности и внедрени иновативни технологии през последните две десетилетия.
При посещението на атрактивната сбирка от стари минни машини, които вече са изведени от експлоатация, гостите имаха възможност да проследят еволюцията на техниката и да се убедят в мащабния напредък на модернизация. Инж. Григорова представи също реализираните и изпълняваните проекти за дългосрочно устойчиво развитие на дружеството, включително екологични и социални, като наблегна на интегритета на трите стълба за устойчиво развитие. Мениджърите от Orica останаха особено впечатлени от проекта за дуално обучение, който дружеството реализира от 2015 г. съвместно с Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище. След това гостите от Orica посетиха диспечерския пулт на рудник „Асарел“, където инж. Иван Чолаков ги запозна с производствената верига – от добива и шихтоването на рудата, през рудоподготовката и флотацията, до Инсталацията за екстракция и електролиза за добив на катодна мед от руднични води.
„Много впечатляващо! От 21 години съм част от екипа на Orica, но такова топло посрещане никъде не съм срещал. Можете да се гордеете с вашето производство“, каза Патрик Уелс – регионален мениджър на компанията в Демократична Република Конго. От своя страна директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков изтъкна ползотворното партньорство с Orica и каза, че благодарение на препоръките и съветите на техните експерти се постигат все по-добри резултати при взривните дейности в рудник „Асарел“.
Инж. Юлияна Григорова разказа на гостите за откриването на Панагюрското златно съкровище и изградената с дарителски средства от „Асарел-Медет“ и проф. д-р Лъчезар Цоцорков зала трезор. Мениджърите от Orica бяха очаровани от историята на Съкровището и увериха, че още при следващото си посещение в Панагюрище ще посетят музея.