Начало Общество Никола Белишки реагира с открито писмо до Местан заради гавра с Райна...

Никола Белишки реагира с открито писмо до Местан заради гавра с Райна Княгиня

СПОДЕЛИ
Снимка: PIA-NEWS

kmetПредизборната кампания на ДПС започна вчера с поредната провокация. В интренет се появи клип, на който е записано как мургав певец изпълнява на турски „Песен за Райна Княгиня“, а ръководството на партията, на чело с Лютви Местан, Хасан Адемов, Камен Костадинов, Рамадан Аталай и др, искрено се забавлява. По този повод Никола Белишки, кмет на община Панагюрище в периода 2011-2015 г. изпрати до редакцията открито писмо да Местан и ръководството на партията. Ето и текста на писмото“

До Председателя
На Централния съвет на ДПС
Лютви Местан

ОТКРИТО ПИСМО
От Никола Иванов Белишки – кмет на община Панагюрище през мандат 2011-2015 г.

Г-н Местан, членове на Централния съвет на ДПС,
При старта на предизборната кампания на Вашата партия Вие и останалите членове на ръководството на ДПС станахте част от грозно зрелище, което предизвиква категоричното възмущение у мене, жителите на община Панагюрище и милиони българи в страната и чужбина. Видно от клипа, разпространен в интернет, на ваше политическо събрание е изпята на турски свещената за нашия край „Песен за Райна Княгиня“. https://www.facebook.com/1675930222/videos/10203908496267554/.
Неуместното изпълнение, както  лековатото и недопустимо за български политици поведение на Вас и останалите членове на ръководството, са поредната провокация срещу панагюрци. След гаврата на Сергей Станишев, който си позволи да определи Райна Княгиня като „социалистка“, въпреки че синовете и – достойни български офицери, бяха физически унищожени от комунистическия режим и Вашата партия поруга честта и достойнството на една светиня за панагюрци и нагло се опита да използва личността й за политически цели.
Като кмет на община Панагюрище през изминалия мандат, като панагюрец и човек, възпитан да тачи паметта на дедите си, Ви призовавам да намерите сили и да се извините за това, че поругахте паметта на най-великата българка и на стотиците славни герои, дали живота си за Освобождението на България от турско робство и обидихте техните потомци.
Господин Местан, Вие и ръководството на ДПС ни показахте категорично, че не сте българи! Покажете оттук нататък, че във Вас е останала малко човещина и можете да зачитате чувствата, историята, вярата и паметта на тези, които обичат България!
Нека Господ да Ви съди!
Никола Белишки – кмет на община Панагюрище 2011-2015 г.

37 КОМЕНТАРА

  1. Подобни гаври с Българския народ не са прецедент и ДПС си позволяват подобни действия почти в всяка тяхна кампания, в интернет се скъсваме да оплюваме и да се заричаме „свобода или смърт“ но в крайна сметка никои не прави абсолютно нищо!!!

    Жалко за България и за достойните българи който са умрели са нея, защото в момента българският народ е прост и единственото в което е добър е да пише анонимни коментари в интернет!!!

    Дори и тук… само се възмущаваме вместо да се обсъди какво може да се направи и как да се осъществи въпросният бунт за който всеки говори .




    0



    0
  2. ЕДНО НЕЩО ЗА МЕН Е ЯСНО ТУК И ЩЕ ГО СПОДЕЛЯ С ВАС:“ НЕ Е ЛУД КОЙТО ИЗЯЖДА ЗЕЛНИКА,А КОЙТО МУ ГО ДАВА!“ МНОГО НЕЩА КОИТО СЕ СЛУЧВАТ В БЪЛГАРИЯ НАПОСЛЕДЪК МОГАТ ДА СЕ ОБЯСНЯТ С ТАЗИ СТАРА НАРОДНА ПОГОВОРКА. СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ТЯ ДА НЕ Е „БАЛКАНСКА“ И НЯКОЙ ДА ПИШЕ СЛЕД МЕН,ЧЕ Е И РУМЪНСКА,ГРЪЦКА ИЛИ ТУРСКА И Т.Н. ДАНО НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ КАЖЕ,ЧЕ НЕ Е ЯСНО ДАЛИ Е БЪЛГАРСКА,ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПАТЕНТ. СМЕШНО Е ,НАЛИ,СЪЩО КАТО ПАТЕНТА ЗА ЕДНА НАРОДНА П

    ЕСЕН!!!




    0



    0
  3. Тъй като немога да скрия своята емоция и съм Българин ето го и моя коментар и мнение.Първо:тотална гавра със песента Второ:никога българин не е пял турска възрожденска песен със подигравка Трето:вижте в YouTube.com Monawar как изпяха химна на България в Балчик със чувство със стил и клас Четвърто:Найстина наближава време гнева на Българския народ да се излее отново върху вас и трябва братя и сестри Българи така да направиме че тая партия повече да я няма в парламента и тея турци цигани мангали помаци и тем подобни да нямат работа в парламента.Трябва едно ново знаме „Свобода или Смърт 2015-2016“




    0



    0
  4. Турци не могат да пеят български песни…Това е гавра!Някой негър от Занзебар може да игреае народни танци в ансамбъл и това не е проблем.Проблемът е защо един фес ще пее българска песен????




    0



    0
    • Защото всички сте музиканти (слухари) и няма как да разбрете текста.




      0



      0
  5. Провокацията постигна целта си,на всички избори сценария е един и същ,я някой ще прави паметник на турците загинали през руско-турската война, друг ще гърми с газово пищолче(без ударник)по доганя,трети път реват че някой пак ще им сменя нечленоразделните имена.Целта им е проста и ясна,а именно мотивиране на малограмотните и неграмотни избиратели,да изберат защитниците на слабите-деписето.Крайно време е за въвеждане на образователен ценз,при гласуване,поне средно образование.




    0



    0
  6. В други държави има ли такива партии?? Примерно в Франция или Италия има ли партия която да защитава интересите на друга държава, а не на своята (както ДПС). Няма! Да се махат от управлението и от България като цяло.




    0



    0
  7. Тия педераси от дпс ще си получат един ден това което заслужават,вярваите!Обаче си мисля как оня потурчен българин(защо ли цапам думата)камен костадинов как се чувства при тия предизборни обиколки където навсякъде се говори на турски и открито се подиграват със всичко българско,тои какво лице има като се е продал за пари и за много пари ли?Ще доиде ден когато ще отговаряш за това и това време не е далече!!!Само да не излезеш с номера,че си внвдрен агент в дпс,няма да те спаси от куршума!




    0



    0
  8. ЦИТИРАМ :


    12.
    МИХАЙЛОВ
    27 септември 2015,
    23:47
    отговори

    http://www.blitz.bg/news/article/363882

    ….
    СТО ХИЛЯДНА ИСЛЯМСКА СГАН ПРЕГАЗИЛА ГРЪЦКОМАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА, ЗАЩОТО ТИЯ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ – ГЛАВОРЕЗИ ОТ „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА – ИДИЛ“, ЦРУ И ПЕНТАГОНА НА САЩ СИ ГИ ИЗТЕГЛЯ ОТ СИРИЯ И ИРАК, НО НЕ В САЩ, А В ГЕРМАНИЯ, ПОД ПРИКРИТИЕ КАТО „ГОРКИТЕ“ „БЕЖАНЦИ“ ОТ СИРИЯ…

    ОТ ТЯХ СИРИЙСКИ ГРАЖДАНИ СА САМО ДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ
    КАТО ТЕЗИ ДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ СИРИЙЦИ СА СИРИЙСКИ КЮРДИ,
    А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ИЛИ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ
    ИЛИ С ФАЛШИВИ СИРИЙСКИ ПАСПОРТИ, КОИТО СА ИЗГОТВЕНИ ОТ БЪЛГАРСКОТО МВР И ПО-ТОЧНО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ В НЯКОЛКО НЕЛЕГАЛНИ ТАЙНИ ПЕЧАТНИЦИ В ПЛОВДИВ…

    БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ГЛАВЕН ДОСТАВЧИК НА ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ
    ЗА ТЕЗИ СВИРЕПИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ НА „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА – ИДИЛ“, КАТО ИМ ДОСТАВИ СТОТИЦИ ДЖИПОВЕ И ПИКАПИ, НАТЪПКАНИ С ВЗРИВ, БОМБИ, МИНИ, КАРТЕЧНИЦИ, ГРАНАТОМЕТИ -„РПГ – 7“, СНАЙПЕРИ, ОПТИКА И …АМФЕТАМИНИ…


    КАКВО МИСЛЯТ ЮДЕЙСКИТЕ ЦИОНИСТИ УПРАВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
    ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ГНЕВА НА МРАВКИТЕ ?

    СТЕФАН Д-Р ДЧОЛАКОВ

    http://stefan-tcholakov.com/

    ВРАЦА




    0



    0
    • Ст. Чолаков е стар, недоубит фашага. Хубава компания сте, момчета с него.
      Аз бих се срамувал.




      0



      0
  9. БЪЛГАРИ….- ЗАЩО и до КОГА ЩЕ ТАРПИМ…
    ДА Се ПОДИГРАВАТ,и УСМИВАТ – ДЕИСТВИЯТА НА НАШИТЕ.. Маики,Бащи,Баби(пра-баби и Дядовци????.)

    Napravimi Vpecatlenie Nacina im na rakopljaskane… (kato se pocna na turski) (Mislja tce.. (Davaha Kodirani Znaci…)) ?????




    0



    0
  10. Това за пореден път доказва, че ДПС е
    на етническа основа. Погазваме основния закон – Конституцията.
    Вън от парламента ДПС..
    Нито ги изклахме ( както тези зверове постъпиха) нито ги изгонихме( както гърците постъпиха с нас)
    Осъзнайте се братя- вън ДПС!!!!




    0



    0
  11. Какво писмо ще му пишем на тоя ве? Да не е някоя принцеса или кадъна врачка?
    Просто се гони завинаги от България. Не сте ли чували за персона нонграта?
    И ако дойде, се тиква в затвора. Изискват уважение толерантност, а накрая какво демонстрират?




    0



    0
  12. До г.н. Местан , то и грешка ми дава името като го пиша на кирилица!!!! ЕЙ другарю или аркадаш не знам те знам кой си или какъв си еди къде си виш ешелон. Но в гр. Панагюрище и през османската империя в този град е имало 3-4 до заптии . Та да си дойдем на думата, не навлизайте в територията на този град да не си загубите политическото образование и достойнство на българин. Защото на личната ви карта пише : ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ . АКО сте турчин с турско гражданство , Турция е след браздата , знаете къде. Но ако сте Българин с мюсюлманин и с Бг . гражданство ,не запалвай те ново АПРИЛСКО , защото този град ще бъде и пребъде!!!




    0



    0
  13. „Братя!

    Вчера пристигна в село Неджеб ага, из Пловдив, който поиска да затвори няколко души заедно с мене. Като бях известен за вашето решение, станало в Оборищкото събрание, повиках няколко души юнаци и след като се въоръжихме, отправихме се към конака, който нападнахме и убихме мюдюра, с няколко заптиета… Сега, когато ви пиша това писмо, знамето се развява пред конака, пушките гърмят, придружени от ека на черковните камбани, и юнаците се целуват един други по улиците!… Ако вие, братя, сте биле истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище…

    Копривщица, 20 априлий 1876 г.

    Т. Каблешков.




    0



    0
  14. Душите на всички предатели на нашата държава ще изгният в АДАи никой Алах няма да ги спаси, те са грешка и няма да им се размине.Българската държава не взима мерки като се посяга на историята ни, а това е отвратително и да се изопачава историята е ГРЯХ, защото не се възпитават децата да обичат родината си…това е пак по заповед на ДПС, ПРОКЛЕТИ БЪДЕТЕ ЗАВИНАГИ.




    0



    0
    • Dimka… -Dano tazi Izstorija i tezi Izstorici si zaminat predi DARZAVATA.. ((
      Б О Г – Да Пази БЪЛГАРИЯ.. (Но.. и Ние да помогнем..)
      НЕ СЕ НАДЯВАИТЕ НА Ууправниците




      0



      0
  15. Повече ме притеснява какъв е текстът на турски. Че няма да е превод от бъкгарски, е ясно. Ако обаче не е нещо, възхваляващо турците и насочено срещу нас българите, по добре да слушат българска мелодия, отколкото гадни ориенталски ритми.




    0



    0
  16. ВСИЧКИ МНОГО БЪРКАТЕ, АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТОВА Е НЕЩО ПОТРЕСАВАЩО!
    ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА „ДПС“ СЕ НУЖДАЕ ОТ ХОРА КАТО ВАС, КОИТО ДА ПОСДКАЧАТ КАТО ОЩИПАНИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО. И ТУРСКИ ПЕСНИ СА СЕ ПЕЛИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ВИЕ, КОМЕНТИРАЩИТЕ И СПОДЕЛЯЩИТЕ ДАВАТЕ ГЛАСТНОСТ НА СЪБИТИЯ КАТО ТОВА И ИМ ПРИДАВАТЕ ЗНАЧЕНИЕ, КОЕТО РЕАЛНО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ. Т.ЕСТ – АКО ЦЕЛТА МУ Е ДА ПРОВОКИРА ДОБРЕ СИ ВЪРШИРЕ РАБОТАТА! НАДЯВАМ СЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПОУМНЕЯТ ПОНЕ МАЛКО И ДА ЗАПОЧНАТ ДА ВИЖДАТ ВСИЧКИ ОНЕЗИ НЕЩА, КОИТО СА СЛЕД НОСА ИМ. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТИЯ ОТ КЛИПА СА СЪС 100% БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ.




    0



    0
    • Приятелю,
      защо няма друга държава в европейския съюз и РУСИЯ да толерира и да защитава така хора които искат да са малцинства когато имат задължения?
      навсякъде където има такива малцинства се съобразяват със законите и конституцията на държавата в която живеят!Правата и задълженията им са наравно с другите граждани,а в нашата мила родина сме си още роби на нас самите и затова ще сме винаги използвани и унижавани и накрая захвърлени там където ни е мястото!




      0



      0
    • ТОВА СКЪПИ СЪГРАЖДАНИНО ТОВА НЕ Е ПОТРЕСАВАЩО, А Е ПОРУГАВАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА. МОЛЯ ТЕ ДА СИ ВИДИШ ТАЗИ ДУМА В ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК. АКО ТОВА ГО ЧУЯТ ХОРАТА ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ЩЕ СЕ ПРЕОБЪРНАТ В ГРОБОВЕТЕ СИ. ТОЛКОВА ЛИ МНОГО ИЗПАДНАХМЕ БЕ ХОРА? СРАМ МЕ ОТ ВАС. ЗАЩО ГО ДОПУСКАТЕ ТОВА? ИДЕ МИ ДА ПРОДАМ ВСИЧКО КОЕТО ИМАМ И ДА СИ КУПЯ СКАЙПЕР С МНОГО МНОГО МОНИЦИИ И ДА ДОЙДА ДА ВИ ОБЕСНЯ КАК СТОЯТ НЕЩАТА!!!!!!!




      0



      0
  17. Приканвам всеки с частица родолюбие и съвест в него да споделя тази публикация от сайта!!!Предците ни и борците за свобода заслужават уважение и вечна слава, а не някакви …. да си правят гаври с тях!!!!Споделяйте добри хора, нека не оставаме безучастни и този път. Поздрави.




    0



    0
  18. ЗА ЕДНА ТАКАВА ГАВРА С ПРОРОКА МОХАМЕД В ПАРИЖ БЯХА УБИТИ 14 ЖУРНАЛИСТИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ АКО ВИ ОТГОВОРИМ ТАКА . И ТОВА ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ И ТО НЕ Е ДАЛЕЧЕ ГАВРАТА С НАШАТА СВЕТИНЯ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОМНИ ВСИЧКИ ЗЛИНИ КОИТО МУ ПРИЧИНЯВАТЕ И НЯМА ДА СЕ ШЕГУВА В ЕДНА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН СЕ ПЕЕ ,,ДОЙДЕ ВРЕМЕ СТАВАЙТЕ,,И ТОВА ВРЕМЕ Е ДОШЛО ЖАЛКО ЧЕ НЕ СЛЕДИТЕ НОВИНИТЕ И НЕ ЗНАЕТЕ НА КОЙ АЛЛАХ ДА СЕ МОЛИТЕ




    0



    0
  19. Потресаващо! Българка народна песен, изпълнена на турски език!!!
    За мен това е наглост и последни напъни за доминиране на отиващата си ПП ДПС!
    Имам много турски приятели, имам съседи от турски произход, но техните идеали и мисли, нямат нищо общо с тази партия, която от години налага диктатура и на тях самите!




    0



    0
    • Оскърбление и подигравка! Чак аз се издразних, въпреки че съм туркиня. Това ли са хората, които ни представляват??!! Срам ме е!!! Как си позволявате да създавате етническо напрежение?! Кой ви дава това право?! Спрете да се правите на клоуни и започнете да вършите нещо полезно, за хората, които гласуват за вас!!!




      0



      0