Начало Култура ПАНАГЮРСКИТЕ ФОНТАНИ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛЕН ФОТОКОНКУРС, НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ

ПАНАГЮРСКИТЕ ФОНТАНИ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛЕН ФОТОКОНКУРС, НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ

СПОДЕЛИ

В стартиралия наскоро фотоконкурс „Фонтаните в България“ се включи и художникът д-р Николай Радулов. Панагюрският майстор на четката, за когото фотографията е страст вече 3-4 години, участва с общо три снимки, какъвто е и регламентът на конкурса. На фотосите са запечатани фонтанът при многофункционална зала „Арена Асарел“ и фонтанът в центъра на града. През летните месеци фонтаните бяха желана дестинация за малки и големи, заради прохладата и феерията от светлина, водни пръски и музика, които предлагаха.

фонтан-Арена-Асарел

Фонтаните, за краткото време, в което съществуват, несъмнено се превърнаха в един от отличителните белези на съвременно Панагюрище – както за живеещите в града, така и за всички туристи, които го посещават. Емблематичният начин, по който те са запечатани в кадрите на панагюрския творец, успява да пресъздаде в детайли усещанията, породени от фееричната амалгама от водни пръски и живописни светлинни ефекти.

фонтан-Арена-Асарел-2

Организатори на конкурса са Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата. Инициативата е част от „Седмица на водата 2017“, която се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от „Международен Воден Мост 2017“. Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

фонтан-център

Приканваме ви да подкрепите нашия участник в конкурса като гласувате за панагюрските фонтани на следните линкове към снимките тук, тук и тук