Начало Общество Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище ще се включи в национален...

Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище ще се включи в национален информационен ден на осиновяването

СПОДЕЛИ

copВ обявеният от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители/БАОО/ и Национална мрежа за децата /НМД/ Национален информационен ден на осиновяването, 26.09.2014г., ще се включи и Фондация «Социални практики в общността» – Пазарджик, доставчик на услуга ЦОП „Зора” гр. Панагюрище .

Информационният ден цели:

  • да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца.
  • да се популяризира акта на осиновяването и благоприятния ефект от това върху децата без родители, да се повиши имиджа на осиновяването в обществото.

Инициативата е насочена:

  • Към кандидат осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията – срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.
  • Към осиновителите: да станете част от група за взаимопомощи за повишаване на родителските умения (които се сформират около вече предоставяни услуги за деца и семейства) .
  • Да популяризира добри практики на специалистите – да разкаже за успешни и щастливи истории на осиновяване.

 

Напомняме, че от 2012 год. в Центъра за обществена подкрепа „Зора” има сформирана група за взаимопомощ на «Кандидат – осиновители, осиновители и осиновени хора», с цел предоставяне на защитено пространство и професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на участниците в групата по въпросите на осиновяването.

Водещи на групата са социалните работници от ЦОП «Зора» Дидка Поибренска и Кънчо Гюнов, при които кандидатите за осиновители преминават задължителното си обучение по утвърдена от МТСП програма.

 

На 26.09.2014г. (петък) от 10.30 до 17.30 ч. гражданите, проявявящи интерес към процеса на осиновяване, могат да потърсят информация или по телефон, или чрез посещение в Центъра, като от 17.30ч. в ЦОП ще се състои поредната, регулярна среща на група за взаимопомощ на «Кандидат – осиновители, осиновители и осиновени хора».

 

Тази инициатива ще се проведе в няколко града на страната за първи път, чрез Центровете за обществена подкрепа и Комплексите за социални услуги за деца и семйства. Национален ден на осиновяването ще се отбележи в София, Пловдив, Стара Загора, Чирпан, Берковица, Разград, Плевен, Габрово, Видин, Шумен, Бургас, Русе, Силистра, Димитровград и Панагюрище.

Надяваме се заедно, да помогнем на семействата, осиновили деца, на тези, които все още не са срещнали своите деца, а чрез всички тях и на всяко дете, което ще премине или е преминало през процесса на осиновяване.

Заедно да работим в посока на повишаване имиджа на осиновяването и осиновените деца.

 

Присъединете се към нас!

Нека заедно спомогнем за по-толерантно,
разбиращо и подкрепящо отношение към осиновяването!

 

 

За контакт: Фондация „Социални практики в общността“ – Пазарджик

Център за обществена подкрепа „Зора“ – Панагюрище

адрес: ул. „Кръстьо Гешанов” №5,

телефон: 0357/ 6 20 23 ; 0879 123 530; 0879 123 531

е-поща: cop.pg@mail.bg

уебстраница: www.spbc-fondation.org