Начало Общество За пътната безопасност и ограничаване инцидентите по пътя от село Попинци до...

За пътната безопасност и ограничаване инцидентите по пътя от село Попинци до Панагюрище е поставена камера

СПОДЕЛИ

pyt

За осигуряване на пътната безопасност и ограничаване на инцидентите по пътя от село Попинци до Панагюрище е поставена камера, каза за Радио „Фокус” – Пазарджик кметът на село Попинци Стоянка Ставрева.

Тя обясни, че освен камерата има пешеходна пътека със соларни осветители. „Освен това в друга част от пътя има поставена традиционната пешеходна пътека с хоризонтална маркировка. Ако имаше изкуствени неравности щеше да е още по-добре, за да може да се намалява скоростта”, каза също Ставрева.

Тя допълни, че от Областно пътно управление са обяснили, че пътят е част от републиканската пътна мрежа заради зимното почистване. „Освен този път и по останалите улици е поставена маркировка, която да осигурява пътната безопасност”, допълни Ставрева.

5 КОМЕНТАРА

  1. Това което е направено в с. Попинци относно пътната безопасност, е не само крайно недостатъчно, но и твърде неграмотно. Връзка, жителите на Попинци, следва да са наясно:
    1. Председател на Общинската Комисия по Безопасност, е Кмета на Общината;
    2. Съгласно Закона за движение по пътищата, следва местата за пресичане на хора и автомобили да бъде с необходимата вертикална и хоризонтална маркировка и други технически решения осигуряващи превантивна безопасност и в двете посоки на движение (отнасящи се за входящите и изходящите ПТС);
    3. Всяко техническо решение следва да бъде напълно обосновано /а не демонстрация на политическо влияние (отнася се за соларната сигнализация на входа /посока Пазарджик – Панагюрище. На входа на селото по посока Панагюрище – Пазарджик, такава липсва/)/.
    Следва да се отбележи и факта, че най-натоварената и необезопасена улица „Георги Бенковски“ е част от шосето Пазарджик – Панагюрище. Правени са некомпетентни импровизации за обезопасяване, но крайно решение до сега няма. Явно, очаква се да стане непоправимото, за да се осъществи наистина законосъобразно обезопасяване.




    0



    0