Начало Общество 1 година съвместни дейности на ЖД „Горана“ – Попинци и Пенсионерски клуб...

1 година съвместни дейности на ЖД „Горана“ – Попинци и Пенсионерски клуб „Надежда“ – Пазарджик

СПОДЕЛИ

14463013_978321318963516_209822422555050577_n

На 3 октомври дамите от Женско дружество „Горана“ в с. Попинци, с председател Мария Р. Терзийска, посрещнаха своите приятели от пенсионерски клуб „Надежда“, за да отпразнуват 1 година от съвместните си инициативи.
Чудесен празник си спретнаха, домакини и гости, с много песни, танци, подаръци, с усмивки и позитивни пожелания за бъдещи съвместни инициативи, за по-достоен и спокоен живот. Приятелската срещата се състоя в уютния клуб на женско дружество „Горана“, в сградата на читалище „Искра-1872“, където домакините бяха подготвили празнична програма, почерпка и посрещнаха своите приятели от пазарджишкия пенсионерски клуб по стар български обичай с китка здравец, питка и сол. Членовете на двата клуба отбелязаха съвместно Международния ден на възрастните хора,1-ви октомври, и рождените дни на 18 дами от попинското женско дружество, родени през третото тримесечие на 2016 година. Емоционалната среща продължи с хубава народна музика, песни и благопожелания към рожденичките и юбилярките, празнуващи лични 70 години. Прочетен бе поздравителен адрес към всички присъстващи от зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова по повод Международния ден на възрастните хора.
Женско дружество „Горана“ в с. Попинци е създадено през април 2004 година. В него членуват над 60 жени на възраст от 30 до 82 години, които се чувстват като едно голямо семейство. Заедно отбелязват личните си празници, посещават културните мероприятия в Попинци организирани от читалището, като се включват активно и в някои от дейностите му, отбелязват бележити дати и национални празници, организират дарителски кампании за различни каузи и нуждаещи се хора, пътуват в организирани екскурзии из страната и помагайки си взаимно, осмислят трудното си ежедневие.

От екипа на читалище „Искра-1872“ – с. Попинци им пожелаваме здраве, дълголетие и спокойни старини. Разчитаме на тяхната житейска мъдрост и съвместно сътрудничество в общата ни духовна, читалищна дейност в името на родния ни край. Защото „Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите.“

Снимка и текст: Донка Шопова