Начало Политика 100 нови джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата

100 нови джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

148
0
СПОДЕЛИ
Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през последния месец. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който инспектира учение за охрана на Гранична полиция и специалните сили, съобщава Българското национално радио. Той уточни, че за 40 дни не са допуснати на българска територия 222-ма нелегални мигранти. 
 
Нови 100 джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата, каза министър Каракачанов. Те ще бъдат закупени със средствата, получени от Европейския съюз. „Освен емигранти, които бягат от районите на военни действия в Близкия изток, имаме големи групи от хора, които идват от много по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който смятат, че в Европа могат да намерят по-лесен начин на живот“.
В района на Малко Търново министър Каракачанов наблюдава демонстрация на 68-а бригада „Специални сили“ в съвместна операция с Гранична полиция по предотвратяване на нелегално навлизане на мигранти у нас. Трябва да се възстанови диалогът с президентството, коментира пред репортери вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. По думите му, прекалено много политика пречат на рутинната работа на администрацията. Каракачанов определи номинацията на Маринов като най-добър вариант за министър.
Източник: http://www.haskovo.net

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/