Начало Общество Нека пазим децата на пътя!

Нека пазим децата на пътя!

В първите няколко седмици от учебната година присъствието на униформени и цивилни полицаи около сградите на училищата ще бъде по-осезаемо

51
0
СПОДЕЛИ

От началото на септември е в ход традиционната акция на Пътна полиция – „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Съвместно с представителите на общините са инспектирани районите около школата и детските градини за изправността на пътната маркировка, наличието на обезопасителни парапети, осветеността на пешеходните пътеки. Наситеността с екипи на пътна и охранителна полиция в зоните на натоварените кръстовища и основни пътища в общинските центрове ще има за цел да засили вниманието на водачите върху пътното движение, особено когато пресичат деца.

В първите няколко седмици от учебната година присъствието на униформени и цивилни полицаи около сградите на училищата ще бъде по-осезаемо с цел недопускане на инциденти с ученици, които идват или си отиват от училище. С особено внимание полицейските инспектори ще подхождат към извършването на стриктен пропускателен режим в училищата, както и изправността на средствата за видеонаблюдение там, където са вече изградени.

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/