Начало Общество 11 причини да гледате футбол с детето си

11 причини да гледате футбол с детето си

СПОДЕЛИ

Обичате ли да гледате спортни новини? Харесвате ли футбола? Онези родители, които не са футболни фенове, може да попитат: „Защо да го правя, ако ми е скучно от игри и не разбирам защо толкова усърдно група хора гонят една?“ Отговаряме: поне по толкова причини, колкото са играчите в отбора! 

Ето защо трябва да гледате футбол с детето си:

Футболът сближава татко и бебето

Не всеки баща се грижи за детето си всеки ден, защото знаете… работа и пак работа. По-добре е да не пропускате възможността, защото всеки я използва: детето може да се радва на бащата и да е доволно, че участва в неговите дела на възрастните. А и бащата прекарва времето си с детето по начин, който му харесва и в същото време той може да разкрие познанията си и да сподели страстта му. Майката, от своя страна  – освен ако разбира се играта не я привлича – има възможност най-накрая да се погрижите за себе си – ароматизирана вана, книга и така нататък.

Изживяване на емоции заедно по време на мача

Футболът пристрастява толкова малко, колкото и всичко друго. Играчът отнема топката от някого, подава я на друг, те тичат към вратата на противника. Ще има ли гол или не? Даааа!!! Ооо, ама не, топката се удари в гредата… Трудно е, след малко ще има нов екшън.

Татко и дете са екип

Докато гледат футбол, татко и дете подкрепят един и същи отбор, тревожат се еднакво, изпитват същото и се радват на същото. Те са екип!

Детето най-накрая може да крещи и да подскача от радост на дивана

Да лудувате, докато гледате футбол е страхотно забавление, така че не спирайте детето си да го прави. Защото възможно ли е да гледате спокойно, когато любимият ви отбор вкара гол? Разбира се, но какъв е смисълът, ако това е само половината от забавлението?

Рисуването на лице за мач е забавно

Рисуването на лице за футболен мач е удоволствие, ценено дори от възрастните. Детето ще изскочи от кожата си от радост ! За да избегнете сърбящ обрив , уверете се, че боите за лице са с добро качество.

Детето научава нови понятия от света на футбола

Научава какво е вкарване, ъглов удар, дузпа, жълт и червен картон. Разбира се, дори само от гледането на новини за спорт, тези термини ще му станат ясни, но си е друго, когато ги учи от самата игра!

Детето научава имената на държавите благодарение на футбола

С дете, което е научило името на дадена страна, можете да говорите не само за нейните футболисти: по някой друг повод (защото по време на мача е малко вероятно да успеете), кажете ви, че Италия е известна със своята паста, пица , красива сгради и др . Малкият фен има възможност да научи и за химните на други държави, да види как изглеждат техните знамена на трибуните, да чуе как звучат чуждите имена…

 

Футболът учи на сътрудничество

Дори най-добрият футболист в света няма да спечели мач сам. Той трябва да си сътрудничи със съотборниците си и изходът от мача зависи от качеството на това сътрудничество. Това е важен урок!

 

Футболът учи на честната игра

Не всяка игра е честна, има неща, които не трябва да правите и това е. Например, не можете да фаулирате злонамерено, защото е нечестно, опасно и неспортсменско.

 

Футболът ви дава нов образователен инструмент

Когато едно дете започне да се вълнува много от хленчене, винаги можете да му покажете жълт картон!

Детето ще иска да играе футбол

Ако гледането на мача заедно доведе до пътуване до близката поляна, поставяне на врата от минерални бутилки и забавление на открито с татко, насочване към вратата или просто тичане след топката, малкото дете, независимо от какъв пол е то, ще развие мускули, рефлекси и т.н. Ако го прави редовно, определено няма да порасне затлъстяло дете, което прекарва часове пред телевизора или компютъра и се задъхва при ходене.