Начало Спорт 12-годишните ни хандбалистки със сребърни медали

12-годишните ни хандбалистки със сребърни медали

СПОДЕЛИ

На 18 и 19 май в Панагюрище под жаркото слънце на хандбалната площадка се проведе Държавният финал за 12-годишни момичета. Панагюрският отбор се падна в група с отборите на Бъки-Габрово и Опака.Първата среща загуби от Бъки,но във втората среща момичетата намериха сили да се преборят с отбора на Опака.Като втори отбор в гр.А-Панагюрище се изправи срещу първият отбор от гр.Б- Ники спорт от Сливница на полуфинал.Панагюрските хандбалистки изиграха най-силния си мач за сезона с превъзхождаща игра над противника и с победа в полуфинала си подсигури медалите.На финала Панагюрският тим отново срещна Габрово-победител от другия полуфинал.В този мач отново Бъки доказаха класата си и извоюваха златото.За панагюрските съкровища останаха сребърните медали.Това е изключителен успех за тези малки хандбалистки,в които има голямо бъдеще. Състезателката на Панагюрище Стиляна Добрева бе наградена с две отличия-най-полезен състезател и най-добър разпределител. Треньорката Любка Карагьозова благодари на своите възпитанички за медала и им пожелава да тренират още по-усърдно.
Състав на вицешампионките:Стиляна Добрева,Станислава Чакърова,София Пашова,Мария Маслева,Петя Мангова,Бонислава Панайотова,Марина Чардакова,Габриела Костуркова,Валентина Банска,Василена Кекова,Мария Врагова,Катрин Чочева,Стоянка Варадинова,Цветелина Спасова.
КЛАСИРАНЕ:
1.ХК " БЪКИ" -Габрово
2.ХК "ПАНАГЮРИЩЕ "
–––––––––
3.ХК "ХАСКОВО"
4.ХК "НИКИ СПОРТ "-Сливница
5.ХК "ОПАКА "-гр.Опака
6.ХК "ЕТЪР "-гр.В.Търново

На всички състезателки от Панагюрският отбор ,на момичетата от секретарския апарат ,на момичетата -носещи табелките на отборите на откриването бяха раздадени тенески ,подсигурени от Асоциацията на спортните клубове.Ръководството на ХК Панагюрище благодари на Винарска изба "Румелия " за предоставените подаръци ,с които бяха наградени седемте хандбалистки от "Звездния отбор".Треньорите и състезателките благодарят на Кметския екип в лицето на зам.кмета г-н Георги Павлов,който въпреки натоварената прогама удостои с присъствието си този форум.
Малките панагюрски хандбалистки и в двата дни бяха подкрепяни от своите родители и по-големи хандбалистки.За медалите получиха торта и натурални сокове ,закупени от бившите панагюрски хандбалистки Надежда Шишкова -играеща в Кипър,Димитричка Бисрекова-мл.разследващ полицай и член на УС на ХК Панагюрище,Стоянка Келешева-бивша състезателка на Локомотив -Варна.