Начало Култура 12 малки танцьори от Попинци в „Надиграй ме“ за деца

12 малки танцьори от Попинци в „Надиграй ме“ за деца

СПОДЕЛИ

12 деца от детската формация на фолклорен състав "Тангра" при читалище "Искра-1872" – село Попинци ще мерят сили със състави от цялата страна в четвъртото издание на най-успешното танцово фолклорно състезание „Надиграй ме" за деца от 9 до 12 години. Шест момчета и шест момичета са в усилена подготовка за състезанието, което ще бъде излъчено наживо на 28 април(неделя) от 20:45 часа по БНТ2 и БНТ Свят. Изпълненията на отборите ще се оценяват от четиричленно жури, по критериите: стил и характер на хората, синхрон и правилно изпълнение, артистичност и атрактивност при изпълнение, хореография и композиция.

Водещи на „Надиграй ме" за деца ще бъдат художественият ръководител и хореограф на ансамбъл „Чинари" – Асен Павлов и Мария Кемал – петокласничката от Националното танцово училище в София. От 1-ви до 4-ти клас тя е играла в танцовия състав „Росна китка".

Голямата награда на фолклорното състезание "Надиграй ме" за деца – почивка в курортен комплекс Албена, е подсигурена от "Международна фестивална програма – "Приятели на България".

Малките танцьори от Попинци очакват нашата подкрепа, нека им я дадем на 28 април!