Начало Общество 12 отбора идват на детски футболен турнир в Панагюрище

12 отбора идват на детски футболен турнир в Панагюрище

СПОДЕЛИ

12 български и македонски футболни отбори от набор 2008 ще се състезават за купата на Тракийски хотелиери в едноименния турнир по детски футбол, който ще се проведе на 20 и 21 май в Панагюрище. Гостите от ФК Пандев – Струмица и ФК Вардар Скопие ще се борят с нашите ФК Левски София, ФК Левски – Раковски, ФК Локомотив – Пловдив, ФК Лион – Пловдив, ФК Черноморец – Бургас, ФК Миньор Перник, ФК Орлетата – Пазарджик, ФК Септември – Симитли, ФК Оборище Панагюрище, ФК Национал.

Близо 180 деца и треньори ще гостуват в Панагюрище за спортното съревнование, което се организира с подкрепата на община Панагюрище и Българския футболен съюз. Мачовете ще се играят в продължение на 2 дни по 2 мача паралелно на зелени терени в града, като жребият за групите ще се тегли на 19 май 2019, в 17 ч. в Парк хотел Асарел. Малките футболисти ще могат да видят и музейната експозиция на Панагюрското златно съкровище, както и фойерверките в последния ден от Фестивала на Фойерверките вграда.

Организаторите на турнира „Тракийски хотелиери“ имат сериозен опит в организирането на спортни събития за деца и в домакинството на спортни прояви в професионалния спорт. Компанията  организира и Международния футболен турнир на името на проф. Д-р Лъчезар Цоцорков в града, който набра широка популярност миналата година покрай „мача на звездите“ с български футболни ветерани от САЩ 94 и италианските звезди Тото Скилачи и Франко Барези.