Начало Спорт 14-годишните девойки на ХК „Панагюрище“ станаха пети на Купа България

14-годишните девойки на ХК „Панагюрище“ станаха пети на Купа България

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От 11 до 13 март в Хасково се проведе финалният турнир по хандбал за Купа България. Жребият отреди панагюрските хандбалистки да мерят сили с шампиона и домакините.

Осемте отбора финалисти бяха разделени на две групи по четири отбора. Първата  среща с шампионките от Белене панагюрки загубиха с резултат 21:12. Втората среща срещу домакините бе много оспорвана, но нашите момичета не издържаха на напрежението и загубиха достойно с резултат 20:22. В третата среща в групата победихме отбора на Стражица с резултат 20:6.

По регламент първите два отбора от всяка група образуват финалната четворка за разпределянето на медалите и така с третото си място в групата ХК „Панагюрище“ остана да играе за разпределянето на местата 5-8. В следващата среща панагюрки безапелационно надиграха отбора на Сливница с резултат 17:9 и си осигуриха мача за петото място. Тук противник бе отборът на Опака, който оказа доста сериозна съпротива през първото полувреме, но нашите хандбалистки успяха да се наложат с резултат 18:12 и спечелиха престижното пето място.

Треньорите Карагьозова и Атанасов са доволни от постигнатия резултат и заедно с момичетата ще работят за по-доброто представяне на този отбор  на Държавния финал през месец юни.

Състав на отбора: Йоана Робова, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стоянка Варадинова, Катрин Чочева, Диана Раленекова, Стефани Навущанова, Стилиана Кирилова, Паола Червенкова, Габриела Милска, Валентина Брандийска, София Петканска, Донка Бояджиева, Даниела Куртакова.

СТОЯНКА ВАРАДИНОВА бе избрана за НАЙ-ДОБЪР ВРАТАР.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

1.ХК ДУНАВ-БЕЛЕНЕ

2.ХК ХАСКОВО

3.ХК БЪКИ-ГАБРОВО

4.ХК МАРТЕН-РУСЕ

5.ХК ПАНАГЮРИЩЕ

6.ХК ОПАКА

7.ХК НИКИ СПОРТ-СЛИВНИЦА

8.ХК ЛЕВСКИ-СТРАЖИЦА