Начало Общество Знакови сгради в Панагюрище ще притъмнеят в „Часът на Земята“

Знакови сгради в Панагюрище ще притъмнеят в „Часът на Земята“

СПОДЕЛИ

www.novini.bg_

Община Панагюрище ще вземе участие в осмото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята‘2016“, която ще се проведе на 19 март (събота) от 20:30 часа до 21:30 часа. В този един час ще бъде изгасено осветлението на централния площад „20-ти април“ в град Панагюрище и на площадите „Райна Княгиня“ и „Цар Освободител“.

Ръководството на община Панагюрище призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят към „Часът на Земята‘2016“, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си в подкрепа на инициативата. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност за съдействие при тяхното решаване.

„Часът на Земята“ е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. През 2015 година вече е най-популярната световна инициатива с участници от 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнес – обединени в общи послания за действия за природозащита. Включвайки се в инициативата, милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради потъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.