Начало Общество 15 пазарджишки съдии с отвод за мярката на Иван Евстатиев

15 пазарджишки съдии с отвод за мярката на Иван Евстатиев

СПОДЕЛИ

ivan-estatiev-Small15 съдии от Окръжния съд в Пазарджик си направиха отвод по наказателното дело за обжалване мярката за неотклонение „задържане под стража“ на бившия кмет на общините Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, съобщиха от Окръжен съд – Пазарджик. Заседанието по повод „мярката“ бе насрочено за утре, 26 януари, но след този масов отвод вероятно ще бъде определена друга дата и състав от друг град.

Пазарджишките магистрати са обосновали отвода си с факта, че обвиняемият е работил като прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик, а после като адвокат в адвокатската колегия в Пазарджик, а освен това е бил е и кмет на Пазарджик и във всичките си тези професионални превъплащения е контактувал със съдиите.

Останалите двама съдии, които не са си направили отвод, не могат да сформират въззивен състав, който да разгледа мярката за неотклонение на обвиняемия, съобщават от съда.

Поради това с разпореждане на председателя на Окръжния съд Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.