Начало Спорт Нови титли за Йоана Пишмишова и Никола Петкански, Иван Хърков пак непобедим

Нови титли за Йоана Пишмишова и Никола Петкански, Иван Хърков пак непобедим

СПОДЕЛИ

12540747_966727333411809_4476005622520797498_nНови титли и медали за СК „Бойни спортове“ донесе вторият ден от държавния шампионат по самбо, който се състоя в „Арена Армеец“ вчера. В конкуренцията на около 400 състезатели от над 30 клуба панагюрци отново се представиха отлично в надпреварата до 20 години. Йоана Пишмишова дублира успеха си от събота в кат. до 52 кг. и спечели титлати и при по-големите – успех, който не е постиган от панагюрска състезателка от времето на Мария Оряшкова. Уникален дубъл направи и Никола Петкански в кат. до 52 килограма, като талантът спечели всичките си осем срещи в двата дни с чисти победи преди края на схватките. И двамата си извоюваха място в националния отбор като вече очакват европейското първенство, което ще се проведе във френския град Тулуза. Йоана и Никола са пример, че трудолюбието и всеотдайността се възнаграждават. Двамата пътуват всеки ден от Попинци – с автобус или на „стоп“, въпреки минусовите температури и тежките условия, не са пропуснали състезание, коментира отличното представяне на възпитаниците си старши треньорът на двамата шампиони Иван Нетов.
В категория до 68 килограма Иван Хърков също затвърди хегемонията си с поредната шампионска титла, като вече пета година панагюрският самбист е непобеден в България. Втори бронзов медал, този път при по-големите, завоюва в неделя и Недка Каекова. С пети места са Даниела Домусчиева и Цветан Поибренски. Седми места записаха Христо Гюлев, Пенчо Галилеев, Стоян Бодуров и Цветомир Нешев.
За пръв път от десетилетие насам възпатаниците на „Бойни спортове“ спечелиха и три отборни отличия. Девойките са втори при 20- годишните и трети при 18-годишните. Юношите са трети при 18-годишните.