Начало Бизнес 18 отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за...

18 отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички” (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

И тази година Фондация „Асарел” спази традицията и награди ученици от община Панагюрище, завършили миналата учебна година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия, като отговарят на социални критерии за подпомагане.

в ресторант „Каменград”, 18 възпитаници на ПГИТМТ и СУ „Нешо Бончев” получиха своите стипендии от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД и председател на Фондацията Галя Костова.

Дерзайте, поставяйте си високи цели и ги постигайте, а ние ще се стремим да бъдем до вас по пътя на вашето израстване„, заяви Костова на стипендиантите.

Наградените са: 

  • от СУ „Нешо Бончев“: Евгения Ангелова, Стиляна Караджова, Иван Иванов, Гергана Дерменджиева, Рада Порязова, Саркис Андонян
  • от ПГИТМТ: Габриела Костуркова, Петър Василев, Станислава Чакърова, Нелина Скачкова, Гергана Футекова, Петя Панчовска, Младен Капитански, Владислав Зубев, Георги Тушлеков, Димитър Христов, Георги Георгиев, Василка Кирова

Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 година, като основната му задача е да осигури безплатни учебници за деца от социално слаби семейства. Общият брой на подпомогнатите ученици от стартирането на програмата до настоящия момент е 649, а размерът на осигурените от фондация „Асарел“ средства за безплатни учебници и стипендии надхвърля 60 000 лв.

Анализите на Фондация „Асарел” за ефективността на проекта показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си през съответната учебна година.

СНИМКИ ТУК