Начало Общество 19 средни училища от областта участват в Областните състезания по военно-спортни дисциплини

19 средни училища от областта участват в Областните състезания по военно-спортни дисциплини

СПОДЕЛИ
Областният управител Стефан Мирев даде старт на осмото издание на състезанията по военно-спортни дисциплини, които се провеждат от 8 до 14 май в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик. Състезанията са посветени на 140-години от създаването на Българската армия и националния празник – 6 май. Събитието се провежда под патронажа на областния управител, организатори са Военно окръжие Пазарджик, Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Регионално управление на образованието Пазарджик.
  Областният управител Стефан Мирев благодари за поканата да бъде патрон на спортната проява и пожела успех на всички участници. „Надявам се това събитие да продължи във времето и в него да се включват представители на всички средни училища от региона. Почитането на военните успехи и традиции на Българската армия е нещо изключително важно за младите хора. В отделните дисциплини на състезанието ще имате възможност да покажете вашите знания и умения, а след това да разкажете за преживяното тук на вашите съученици и приятели.“
Началникът на военно окръжие Пазарджик подполковник Емил Колегов благодари на отборите и техните ръководители за участието в надпреварата  и сподели, че тази година в състезанията са заявили участие 19 средни училища от различни общини на областта. Дисциплините, в които ще премерят сили и умения, са: крос 600 м. момчета и 300 м. момичета; хвърляне на учебна граната в цел; стрелба с пневматична пушка от 5 изстрела.
Награждаването на отборните и индивидуални победители ще се проведе пред паметника на 27 Чепински полк в Пазарджик.