Начало Общество От днес поетапно затварят платното за Бургас на магистрала „Тракия“ между Пловдив...

От днес поетапно затварят платното за Бургас на магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

СПОДЕЛИ
Ремонтът на 22 км от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора започна днес, 8 май – в участъка между 134-ти и 156-ти километър. За да не се затруднява трафикът днес започна поетапното въвеждане на временната организация на движение, която ще е по време на строителните работи, тъй като за първи път за ремонт се затваря отсечка с подобна дължина.

Днес от 17 ч. се спира преминаването на тежкотоварните превозни средства и те се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.

Леките автомобили, пътуващи за Бургас, до утре около обяд ще продължат да преминават в платното за Бургас. В следобедните часове движението им ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София.

Участъкът от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните дейности ще започнат в платното за Бургас. След като завършат ще се обнови и платното за София. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.