Начало Препоръчани 20 годишният панагюрец Георги Рабухчиев с второ място на Държавното по фитнес...

20 годишният панагюрец Георги Рабухчиев с второ място на Държавното по фитнес и културизъм

СПОДЕЛИ

20 годишният панагюрец Георги Рабухчиев се класира на второ място в категория  младежи над 178 см на провелото се преди дни в Пловдив Държавно първенство по фитнес и културизъм за юноши, младежи и девойки. Състезанието е и квалификация за участие в балкански и европейски първенства. Ден преди това панагюрецът стана пети в категория мъже до 182 см,физик, в„Турнир Пловдив“ 2018 по културизъм и фитнес. На 15 април Георги участва и в първия турнир по фитнес и културизъм в Пазарджик. Ето какво сподели той пред ПИА.

Здравей! Представи се на аудиторията и сподели от кога започна интереса ти към бодибилдинга?

На 20 години съм, занимавам се с фитнес от 5 години, по- сериозно от 3 години. Уча в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ със специалност фитнес и културизъм. Тази година ми беше дебютът на сцената.

Как тренираш? При кого се подгорвяше за състезанията?

Тренировките ми зависят от периода, в който съм и оставащото време до състезанието. Да речем основният период ми е много по- ленив. Ям повече, тренировките ми са по- обемни, сънят е повече. Този период наричам „Мечи период“.
Доколкото предсъстезателният е точно обратното.
Същинската ми подготовка за състезанията април започна средата на февруари, имах само 2 месеца да вляза в някаква състезателна форма и нито аз, нито треньорът ми (Димитър Николов) не сме мислили, че за толкова кратко време ще се доберем дори и до топ 5. В тази сфера нещата стават бавно и една подготовка отнема около 7-8 ,понякога дори 10 месеца, тоест аз имах 5 пъти по- малко време и то за първо състезание, което допълнително усложнява процеса, тъй като организмът ми никога не е преминавам през такива сурови етапи, в които буквално си мисли, че умира.

За какво мечтаеш? Какви цели си си поставил?
Целта ми е да спечеля всички турнири в България за следващата година, след това да представя България на Балканското, Европейското,а защо не и Световно първенство. Живот и здраве, имам какво да дока звам, надъхан съм жестоко, и вярвам, че вълкът, който изкачва върхът е много по- гладен отколкото този, който вече го е покорил.
Страхотно! Пожелаваме ти успех!