Начало Общество 215 първолаци от Панагюрище и Стрелча минаха очен преглед

215 първолаци от Панагюрище и Стрелча минаха очен преглед

СПОДЕЛИ

215 първокласници от общините Панагюрище и Стрелча преминаха прегледи при специалисти-офталмолози в рамките на третата поред кампания, организирана и финансирана от Лайънс клуб-Панагюрище. Това стана през миналата седмица, когато бе отбелязан и Международният ден на хората със зрителни увреждания.

Според предоставената от Лайънс клуб-Панагюрище статистика, са направени профилактични прегледи на 60 деца от СОУ"Н.Бончев", 60 деца от ОУ"Проф.Марин Дринов", 26 деца от ОУ"20 април", 19 деца от ОУ"Отец Паисий" -с.Попинци, 10 от ОУ "Свещеник Недельо Иванов" -Поибрене и 35 деца от началното училище в Стрелча.

 

Прегледите бяха извършени от д-р Нина Стоянова – асистент в очна клиника на УМБАЛ"Св.Георги" – Пловдив и колегата й д-р Васил Маринов – ординатор, специализиращ в същата клиника.

След профилкатиката са установени 8 случая на намалена зрителна острота, налагащи допълнително диагностично уточняване, два случая на амблиопия, един на астигматизъм и един случай на катаракта.

От ръководството на Лайънс клуб -Панагюрище благодариха на общината и училищните ръководства за оказаното съдействие и добрата организация.