Начало Култура Община Панагюрище с грамота от национален преглед-конкурс

Община Панагюрище с грамота от национален преглед-конкурс

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище е отличена с  Грамота за принос в развитието на туризма в Република България на първия национален преглед-конкурс “Общините за развитието на туризма”.

Конкурсът е организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съвместно с Национална медийна група “Парадигма” и се проведе на 27 септември 2012 година в Пловдив. В него се включиха близо 1000 участници от цялата страна, сред които 77 общини. Според регламента на конкурса всяка община  направи своите номинации за читалища, НПО, хотели и ресторанти, транспортни фирми, учебни заведения, предприятия и организации, свързани с развитието на туризма в България. Класирането се извърши в два основни модула – “Общините за развитието на туризма” и “Най-добро сътрудничество на общината и частен партньор с принос за туризма”. Във всеки модул номинациите бяха в няколко различни категории.

Община Панагюрище се включи в конкурса по критерии на първи модул в категорията – общини над 10 000 жители, отговаряйки на 8 показателя. В тази група първото място бе оспорвано от 23 общини в страната ни.

Първият национален преглед-конкурс “Общините за развитието на туризма” на практика показа, че общините в България имат желание да развиват туризъм и го правят по възможно най-добрия начин. Туризмът е отрасъл, който спомага за икономическото развитие на общините и за повишаване заетостта на населението.