Начало Общество 2212 лв. събраха от благотворителния турнир по футбол за петима абитуриенти в...

2212 лв. събраха от благотворителния турнир по футбол за петима абитуриенти в неравностойно положение

СПОДЕЛИ

2212 лв. бяха събрани от благотворителния турнир по футбол в събота, организиран от младежката организация на ГЕРБ в Панагюрище. Още в понеделник парите ще бъдат връчени на предварително избраните петима младежи в неравностойно социално положение, за да им послужат за закупуване на тоалети за абитуриентския бал. Във футболния турнир взеха участие 10 отбора на фирми от града. Те бяха разпределени в две групи. След оспорвана борба на финала бе излъчен победител – отборът на "Кастинг Технолоджи". Втори се наредиха младежите от МГЕРБ, а на трето място остана отборът на "Лидер".
Грамота за най-добър вратар получи Стоян Беломачев от отбора-победител. Имаше и награда за голмайстор. Тя отиде при Теодора Иванова от екипа на "Детони". С титлата "Най-полезен играч" пък се сдоби Георги Стоицев от "Оптикс".

Предварително извършихме проучване в двете гимназии в Панагюрище и се спряхме общо на 11 деца, разказа председателят на МГЕРБ – Стефан Мирев. От тях били избрани петимата най-нуждаещи се. Инициаторите държали още младежите да са отлични ученици и редовно да посещават учебните занятия.Последвали срещи с класните ръводители и самите абитуриенти. След като се съгласили да бъдат подпомогнати, започнала и организацията на самия турнир. На поканата към панагюрските фирми се отзовали 10. Създаден бил и регламентът на състезанието. В резултат на всички усилия Лазаров ден се превърна в истински спортен празник, коментира Мирев. В благотворителната кутия, поставена по време на турнира участниците и гражданите имаха възможност да отделят колкото средства могат за добрата кауза – да бъде направен щастлив празникът на завършващите средното си образование петима младежи. Нашата цел е да реализираме проекти в полза на обществото и да направим така, че младите хора след завършване на висшето си образование да се връщат в град Панагюрище и тук да търсят реализация, комантира още Мирев.
С два отбора в турнира участва и партия "Лидер". Специално за да се включат в благотворителната инициатива пристигнаха водачът на листата на партия "Лидер" за 13-ти многомандатен избирателен район – Пазарджик – Георги Белчев, Иван Раков, Стоян Стоянов – PR на кампанията и председателката на предизборния щаб – Надя Кънчева.Сметнахме, че повече хора трябва да присъстват, защото каузата е добра, за което поздравяваме организаторите, сподели водачът на листата Георги Белчев.