Начало Общество 250 талантливи деца на Панагюрище заблестяха в „Звезден клас 2015“

250 талантливи деца на Панагюрище заблестяха в „Звезден клас 2015“

91
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

zvezden klas

За четвърта поредна година се проведе официалната церемония по награждаване на децата и младежите с изявени дарби от община Панагюрище „Звезден клас”. Талантът и духа на 250 панагюрчета заблестяха тази вечер на сцената на Театър дом-паметник.

Инициативата се реализира от Община Панагюрище – ресор „Хуманитарни дейности“, “Асарел-Медет” АД и „Оптикс“ АД.

Специални гости бяха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на Общинския съвет Христо Калоянов, заместник-областният управител на Областна администрация Пазарджик Стефан Мирев,  председателят на постоянната комисия по „Образование, култура, младежки дейности и спорт“, общински съветници и ръководители на фирми и институции в община Панагюрище.

Признание получиха спортисти, мажоретки, певци и музиканти, деца, печелили отличия от международни и национални състезания и олимпиади. Водеща на церемонията бе истинска и доказана звезда – актрисата Василка Сугарева.

За постиженията си всяко дете беше удостоено с медал, а ръководителите на даровитите младежи получиха специални плакети. Децата от всяка от областите: образование, наука, култура, изкуство и спорт, имаха свой кръстник.

Талантите в областта на науката бяха „орисани“ лично от заместник-областният управител на Областна администрация Пазарджик Стефан Мирев.

Танцьорите получиха поздравления и отличия от Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД.

Кръстник на талантите в областта на изкуството бе Даниел Даскалов директор дирекция „Ресурсно осигуряване“ „Оптикс“ АД, а медалите на спортистите връчи председателят на Общинския съвет Христо Калоянов.

Проектът “Звезден клас” стартира през 2013 година. От тогава до днес в инициативата бяха отличени 1111 талантливи деца от Общината.

Амбицията на Ръководството на общината е всяка година да надгражда с нови идеи този проект и да привлича нови партньори при реализирането му.

Още снимки от събитието можете да видите в нашата Фейсбук страница.