Начало Без категория 3 златни и 3 бронзови медала за бойците от СК „Оптикс“ на...

3 златни и 3 бронзови медала за бойците от СК „Оптикс“ на Държавното по кикбокс

СПОДЕЛИ
С три златни и три бронзови медала се завърнаха от Държавното първенство по кикбокс бойците от Спортен клуб „Оптикс“, водени от треньора си Здравко Еров.
Състезанието се проведе на 4 и 5 септември в Каварна. Панагюрският клуб взе участие с шестима състезатели, в дисциплината фул контакт.
Златно отличие завоюва Силвана Байкова при 15-16 годишните до 56 кг. И въпреки, че по традиция тя игра в по-горна категория, а беше и с контузен крак, взе две срещи и стана първа. Първата й среща бе с опонентка от „Шуменска крепост“ – една от водещите школи по кикбокс, но Силвана показа за пореден път борбеност и силен дух и заслужено се окичи със златото.
Много силно представяне направи и Николай Такучев при 13-14 годишните, до 51кг, който изигра срещите си с много хъс за победа и донесе вторият златен медал за своя клуб.
Златен медал завоюва и Найден Бакърджийски при 11-12 годишните до 52кг, който въпреки, че тренира отскоро, с бързи стъпки върви напред и в Каварна показа, че с упоритост и желание може да се постигне всичко.
Йоан Гърчев  при 11-12 годишните до 57кг завоюва бронзово отличие, демонстрирайки характер и воля.
При 11-12 годишните до 42кг Росен Байков също донесе бронз – младият състезател очевидно упорит и целенасочен като сестра си Силвана, показа сериозна игра. В първата среща победи, а втората загуби от представителя на „Боил“ – също един от водещите клубове в България. По време на самата игра Росен постепенно доби все по-голяма увереност, сякаш се убеди, че противникът не е толкова силен и много малко не му достигна да обърне мача.
Другият бронзов медалист е Иван Велев при 11-12 годишните до 37 кг, който игра под нивото си и определено имаше визможност за по-горно класиране.
В генералното класиране отборът е на 7-мо място.
Подготовката на състезателите протече в рамките на месец, с дву- и триразови тренировки.