Начало Бизнес 30 студенти се включиха в първия етап на новата стажантска програма ...

30 студенти се включиха в първия етап на новата стажантска програма на „Асарел-Медет” АД

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

30 студенти се включиха в първия етап на новата стажантска програма
на „Асарел-Медет” АДЗа тринадесета поредна година в „Асарел-Медет” АД бе даден старт на стажантската програма на дружеството. На 1 юли с „Добре дошли“ бяха приветствани първите за тази година 30 студенти, които кандидатстваха и бяха одобрени през летните месеци да придобиват нови знания и професионални умения в панагюрската компания.
Стажантите са разпределени в основните производствени цехове и административни отдели, като в продължение на един или повече месеци ще бъдат част от екипа на дружеството. Сред тях са студенти от водещи български университети като Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, Технически университет, Университет за национално и световно стопанство – София, Икономически университет – Варна, Стопанска академия в Свищов и др. През 2016 година стажантската програма ще протече в два етапа – първият е в периода 1 – 31 юли, а от 1 август в нея ще бъдат включени и други млади и амбициозни студенти.
„Стажантската програма на „Асарел-Медет“ e един от начините рано да идентифицираме талантливите бъдещи професионалисти и да подпомогнем тяхното израстване. Тя е насочена към студенти, желаещи да приложат наученото на практика и амбицирани да успеят. Програмата дава шанс на младежите да открият силните си страни и да положат основите на успешна кариера. Стажът в „Асарел-Медет“ е максимално полезен за младежите. Стажантите имат шанс да се запознаят с реалната работна среда, правилата и атмосферата във водеща минна компания”, коментира след старта на първия етап изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов .
Ежегодно желаещите да се включат в стажантската програма на компанията нарастват. Показателен за това е фактът, че по време на форума „Дни на кариерата”, проведен в началото на 2016 г., повече от 500 млади хора са проявили интерес към щанда на дружеството и са получили презентационни материали за условията и регламента за участие. В досегашните дванадесет издания на Програмата са взели участие над 500 стажанти, като повече от 100 вече са част от екипа на дружеството, информират още от отдел „Персонал”.