Начало Общество 33 семейства останаха без детски заради отсъствия

33 семейства останаха без детски заради отсъствия

СПОДЕЛИ

230 семейства в областта остават без месечни помощи за ноември заради неизвинени отсъствия на децата им от училище, показва справка на РД „Социално подпомагане”. Общият брой на учениците с над 5 бягства от час е 245.

Най-много са снакционираните семейства в Пазарджик – 58, следват Стрелча – 37, Велинград – 34, и Панагюрище – 33. В общините Батак, Белово и Лесичово няма нито едно семейство с отрязани пари.

Месечна помощ за дете до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, се предоставя в пари или под формата на социални инвестиции на семейства, чийто средномесечен доход за предходните 12 месеца не надвишава 350 лв. на член. Друго условие е децата редовно да посещават училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното им състояние.

Ежемесечно до 5 число на месеца директорите на училищата изпращат в РДСП справка за допусналите 5 неизвинени отсъствия ученици. Помощта за семейството за съответния месец се спира и се възстановява при възобновяване на редовното посещение на училище.