Начало Общество 35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ се заклеха

35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ се заклеха

СПОДЕЛИ

35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР

35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ в страната положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

На нея присъстваха  ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и неговият заместник комисар доц. д-р Добромир Доков, комисар Петър Антиев – заместник директор на Дирекция „Жандармерия“, комисар Борис Танев – директор на ЗЖУ-София, комисар Красимир Иванов – директор на ЦСПП-Казанлък и комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Пазарджик.

Сред официалните гости беше и народният представител г-н Маноил Манев – член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В двора на полицейския център дойдоха много родители, близки и приятели на завършващите стажанти.

С днешната церемония се приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. През това време те получиха познания по общи и специализирани дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ.

След успешното завършване на курса в Пазарджик те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите на Дирекция „Жандармерия, в Зоналните жандармерийски управления в столицата и Горна Оряховица.

За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите завършили с отличен успех бяха наградени от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Първенец на випуска е стажант Веселин Маринов от столичното жандармерийско управление.

Поздрав към завършващите жандармеристи и към техните близки отправи народният представител г-н Маноил Манев. Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия начело с Константийски епископ Яков.