Начало Култура 38 предприятия заустват отпадни води в повърхностни обекти

38 предприятия заустват отпадни води в повърхностни обекти

СПОДЕЛИ
РИОСВ–Пазарджик

111005-189901-1630-lv-ejemesechna-sankciq-naloji-riosv-sofiq-na-ekoplast-2002-largeДо края на месец март операторите, които заустват отпадъчните си води в повърхностни водни обекти, трябва да подадат годишни отчети в РИОСВ. В териториалния обхват на инспекцията в Пазарджик те са 38, съобщават от инспекцита. Законът за водите задължава управителите им ежегодно, в срок до 31 март да представят годишен отчет за изпълнение на условията, поставени в разрешителните за заустване или в издадени комплексни разрешителни. Срокът е регламентиран в чл.200, ал.1, т.38 от Закона за водите и неспазването му се санкционира с глоба от 500 до 2000 лева.
Отчетите съдържат данни и за производствените характеристики на обекта, за годишното количество на заустените отпадъчни води по потоци и за пречистването им. Предоставената информация ще бъде въведена в единна национална информационна система за разрешителни и мониторинг при управление на водите.
Предприятията от региона заустват отпадъчните води от дейността си в поречията на реките Марица, Тополница, Чепинска, Стара река и Луда Яна, информират от РИОСВ – Пазарджик.