Начало Общество „Колеги“ си вдигат акциите предизборно, измислиха нова математика

„Колеги“ си вдигат акциите предизборно, измислиха нова математика

СПОДЕЛИ

По традиция наближат ли избори, политиците и социолозите вадят голямата торба с предизборни лъжи. Традициите обаче не са това, което бяха, защото торбата с лъжите първи развързаха някои наши "колеги". Очевидно водени от по детски наивната вяра, че аудиторията им е тревопасна, електронната страница nostop си сложи сама оценка 6+ и в стил „умря циганката, която ни хвалеше” се самоизтъкна, че била "без конкуренция"  в Панагюрище и Стрелча и "една от най-четените" в Централното Средногорие, та даже и в цялата област. За да илюстрира това свое твърдение, страницата предложи на читателите си някаква графика с две успоредни линии, като остави читателя да гадае какви точно са  стойностите, които показва графиката.  Отново подценявайки интелекта на аудиторията си, страницата се изфука и с генерирания си трафик в Алекса, разчитайки, че на средностатистическия посетител не са му известни куп подробности, като например тази, че закупуването на плъгин е една от многото опции за генериране на трафик в Алекса. Казано с думи прости – плащаш си, за да ти го вдигнат. Рейтинга. Има  обаче едно  нещо, измислено от програмистите специално заради подобни хвалипръцковци, на което му се казва "брояч" и го има най-отдолу в сайта pia-news.com.

Дори са два – web Counter и Tyxo.bg counter – за по-голяма точност. Те са достъпни 24 часа в денонощието, за всеки. И няма нужда от обилни словоизияния, за да убеждаваме когото и да било дали и колко сме популярни. Цялата информация, която интересува нашите читатели или рекламодатели, в комплект с всякакви графики, е буквално на един "клик" разстояние.   Брояч  в електронната страница nostop.bg обаче няма и, подозираме, скоро няма да има.  В близките няколко години най-вероятно „колегите” ще се опитват  да убеждават  аудиторията си, колко са велики, залагайки на разни неясни графики и статистики и използвайки претенциозни чуждици като "брандинг" и "слоган". Доколко са верни твърденията на "колегите", че са "без конкуренция" показват и две скромни цифри от фейсбук-страниците на pia-news.com  и nostop. Изводите всеки може да си направи сам:

На този етап, ако страницата nostop изобщо има някакъв принос към човечеството, то той е чисто новата математика, която се опитва да сътвори, убеждавайки всички, че 700 е повече от 2700 и 12 е повече от 15. Не за друго, а защото, според цитирания от тях Google Analytics,  pia-news.com  се чете ежемесечно от близо 15 000 души.

На финала – не, че има нещо лошо в саморекламата, но нека все пак не я бъркаме с откровената манипулация и да не забравяме какво е казал "законодателят" Мърфи:  Простотията е болестно  състояние на духа, при което притежателя на това състояние винаги е напълно доволен от себе си.

  Статистика на pia-news.com за месец януари, според Google Analytics: