Начало Общество 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД, трима отличници получиха таблети

40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД, трима отличници получиха таблети

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

40 осмокласници  от СОУ „Нешо Бончев“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“  посетиха „Асарел-Медет“АД на проведения за трети път Ден на отворените врати в компанията. Посещението се състоя в последния им учебен ден– 15 юни. Събитието се превърна и в повод възпитаниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“да получат бележниците си за успешно завършено основно образование по време на посещението си вдружеството.

Тримата осмокласници от двете училища, които са завършили с отличен успех, получиха награди в рамките на партньорска инициатива между „Виваком“ и „Асарел-Медет“АД . Станислав ДаниеловБайряков от СОУ „Нешо Бончев“ бе отличен заради успеха си от 5,94, Владимир Панчов Бояджиев от ОУ „Проф. Марин Дринов“ завършва с успех от 5.94, а  Мартина Николова Чамова от СОУ „Нешо Бончев“  има успех от 5,69. Освен грамоти, отличниците получиха и по една специална награда – супермодерни таблети.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нека награждаването на днешния ден се превърне в стимул за всички останали ученици, за да постигнат още по-добри резултати през следващата учебна година!“, с тези думи ръководителят на отдел „Комуникации“ Ана Финджикова завърши своето приветствие към младежите. Тя запозна учениците с дейността на „Асарел-Медет“АД, катоим показа  фирмената експозиция, отразяваща 50-годишната история на дружеството.  Минният инженер Николай Чамов представи експозицията от минни машини, които вече са изведени от производството, след което групата разгледа и диспечерския пулт на рудник „Асарел“ с автоматизирана система за управление.

Възможностите за включване в програмата за дуално обучение в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище след завършен осми клас за пореден път бяха представени от Лили Игнатова от отдел „Персонал“. Тя изрази увереността си, че с този нов модел за учене чрез работа, днешните ученици имат възможност не само да съчетават уроците с практиката, но и да открият призванието си още преди завършването на своето задължително образование.

 

 

1 КОМЕНТАР