Начало Спорт „Асарел-Медет” е втори в комплексното класиране на Международния работнически спортен фестивал

„Асарел-Медет” е втори в комплексното класиране на Международния работнически спортен фестивал

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Работници и спортисти от „Асарел-Медет” АД спечелиха второто място в комплексното класиране за купата „д-р Желязко Христов” на  ХIII Международен работнически спортен фестивал, организиран от КНСБ и Българската работническа федерация „Труд ,спорт и здраве” в  курортния комплекс Св.св. Константин и Елена. „Асареци” имаха пълна доминация в тениса на маса, където спечелиха отборните титли при мъжете и жените, а в индивидуалните надпревари Петко Габровски и Нели Тушлекова се окичиха със златото. Подобна бе ситуацията и в плажната борба, където отборът на дружеството е първи в отборното класиране и при двата пола, като добави и три индивидуални отличия – два златни медала при жените и бронз при мъжете.

DSC05557 (2)

Мъжкият отбор на „Асарел-Медет” взе среброто в спортната табла, а бриджьорите се класираха трети. В отборното класиране по петанк и шахмат асарелци са съответно четвърти и седми в отборното класиране.

Отлично се представи и отборът по минифутбол, който спечели убедително първото място в групата си след три победи – над Израел, Румъния и „Митници” Разград, но остана шести в генералното класиране след като отстъпи на четвъртфинал пред отбора на Община Гълъбово.

В състезанията, провели се между 8 и 12 юни,  се включиха над 1200 души от 15 страни от 3 континента. Във фестивала взеха участие отбори от  Австрия, Израел, Казахстан,Косово, Македония, Мексико, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Туркменистан, Украйна, Унгария, Франция и България, като те си оспорваха отличията в  15 спортни дисциплини.